«Ελλάδα 2021»: Στην Πύλο η Γιάννα Αγγελοπούλου (pics-post) | piperata.gr Skip to main content
«Ελλάδα 2021»: Στην Πύλο η Γιάννα Αγγελοπούλου

«Ελλάδα 2021»: Στην Πύλο η Γιάννα Αγγελοπούλου (pics-post)

Την Πύλο, εκεί όπου το 1827 έλαβε χώρα η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». 

 

«Στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τα παιχνίδια της ιστορίας μάς ευνόησαν. Οι μεγάλες δυνάμεις μάς βοήθησαν. Δεν πρέπει, όμως, να βασιζόμαστε στην τύχη. Πρέπει να πάρουμε την απόφαση ότι αφέντες της μοίρας μας είμαστε εμείς.

Γιατί έχουμε δείξει στην ιστορία μας ότι μπορούμε και στεκόμαστε όρθιοι παρά τις δυσκολίες και να προχωράμε μπροστά», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και πρόσθεσε: «Εδώ στην Πύλο, στο Μανιάκι, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει και το μεγαλείο της θυσίας του Παπαφλέσσα.

Του ιερωμένου οπλαρχηγού, του ήρωα της Επανάστασης που ανάγκασε τον ίδιο τον Ιμπραήμ να υποκλιθεί στο άψυχο σώμα του, δηλώνοντας έτσι τον απεριόριστο σεβασμό του».

 

Μ

 

Στην Πύλο η επιτροπή Ελλάδα 2021

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής, καθηγητές, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Δέσποινα Μουζάκη. Την πρόεδρο και τα μέλη της Ολομέλειας υποδέχθηκε στην πόλη ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, στην Πλατεία των 3 Ναυάρχων.

«Η Πύλος είναι ένα μέρος ιστορικό, ευλογημένο, ένα μέρος που συμβολίζει το αθάνατο ελληνικό πνεύμα διαχρονικά. Εδώ, πριν από 193 χρόνια, η Ναυμαχία έβαλε τη σφραγίδα στη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους, δικαιώνοντας τις θυσίες των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Καρβέλας.

Όμως, η Πύλος δεν αποτελεί σημείο αναφοράς μόνο για την Επανάσταση, αλλά και για το σήμερα και το αύριο, στα οποία επικεντρώθηκε ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης που είχε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκτός από τον δήμαρχο Πύλου, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, πολιτιστικοί και εμπορικοί σύλλογοι από την Κορώνη, τη Μεθώνη και το Μανιάκι, καθώς και η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ του Ομίλου ΤΕΜΕΣ, Μαρία Παπατσώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκαν ότι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης, οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στην περιοχή, τα μουσεία, η μοναδική λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, αλλά και η λειτουργία σημαντικών ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν αναδείξει την περιοχή σημαντικό τουριστικό, μεταφορικό και εμπορικό κέντρο.

«Οδεύουμε δυναμικά προς το 2021, για ανάπτυξη, για πρόοδο. Είμαστε σε μία περιοχή που στέριωσε η Επανάσταση του 1821. Όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι γεμάτη από μνήμες από εκείνα τα γεγονότα και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε με σωστό τρόπο και να του δώσουμε προστιθέμενη αξία», επεσήμανε ο κ. Αναστασόπουλος.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV