Λαγός: Κατέθεσε αγωγή εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζητάει αποζημίωση 100.000 ευρώ | piperata.gr Skip to main content
Λαγός: Κατέθεσε αγωγή εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζητάει αποζημίωση 100.000 ευρώ

Λαγός: Κατέθεσε αγωγή εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζητάει αποζημίωση 100.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών ως «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Ο Γιάννης Λαγός ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του, από το Ευρωκοινοβούλιο και να οδηγηθεί στις φυλακές όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ζητάει ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Ο λόγος της αγωγής εδράζεται σε δήλωση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ημέρα έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

 

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής επικαλείται ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου προσέβαλε το τεκμήριο της αθωότητας του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και τις δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Στο δικόγραφο της αγωγής του ο Γιάννης Λαγός χαρακτηρίζει «ανιστόρητη» τη δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου και αναφέρει πως η χώρα δεν έχει «μακρά δημοκρατική παράδοση».

 

Επιπλέον, αναφέρει πως η δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου τον θίγει διότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη».

 

Δεν παραλείπει δε να προβεί σε αναφορές όπως «ο εθνικισμός δεν ηττάται στα δικαστήρια» και να κάνει λόγο «πολιτική δίωξη».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV