ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτο επιτελικό μπάχαλο, ανύπαρκτος σχεδιασμός και κοινωνία σε ανασφάλεια» | piperata.gr Skip to main content
ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτο επιτελικό μπάχαλο, ανύπαρκτος σχεδιασμός και κοινωνία σε ανασφάλεια»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτο επιτελικό μπάχαλο, ανύπαρκτος σχεδιασμός και κοινωνία σε ανασφάλεια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε και σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου την επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της.

  • Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.
  • Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.
  • Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια.»

 

Χωρίς προτάσεις

 

Από τη μεριά του, ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ιδίως για την Αξιωματική Αντιπολίτευση τι να πει κανείς… Δεν έχει καμία πρόταση για τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Τρέχει πίσω από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για να κάνει πάντα μια μίζερη κριτική. Γιατί δεν είπε κανείς από την Αντιπολίτευση -όχι μόνο από την Αξιωματική- τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες. Τα στοιχεία. την 1η Ιανουαρίου δείχνουν το Βέλγιο να έχει 1.793 κρούσματα, την Ολλανδία 8.234, την Πορτογαλία 6.351. Στην Ελλάδα την ίδια μέρα είχαμε 597. Πριν από 10-15 ημέρες έλεγαν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι είμαστε πρωταθλητές στα κρούσματα, στους θανάτους. Θυμάστε κάτι αλχημείες με τα γραφήματα; Δεν είμαστε εκεί. Η κοινωνία ζητάει σοβαρότητα. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με μία υπευθυνότητα. Να κάνουμε παρεμβάσεις όπως χρειάζεται -γιατί είναι δυναμικό το φαινόμενο- να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να φτάσουμε με ασφάλεια στο τείχος ανοσίας. Και αυτό θέλει μια σοβαρότητα».

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV