Η συζήτηση Μητσοτάκη – Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020 (vid) | piperata.gr Skip to main content
Η συζήτηση Μητσοτάκη – Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020 (vid)

Η συζήτηση Μητσοτάκη – Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020 (vid)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον γνωστό ιστορικό, φιλόσοφο και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι, για τη Νέα (Αντι) Kανονικότητα που αποτελεί το κύριο θέμα του φετινού forum, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020.

 

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η υπεύθυνη οικονομικών ειδήσεων της εφημερίδας «New York Times» στην Ευρώπη, Λιζ Άλντερμαν.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο φιλόσοφος Χαράρι ανέπτυξε τις ιδέες του για την ανάγκη την επανεπινόησης της δημοκρατίας, προκειμένου το πολίτευμα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και τις επιθέσεις που αντιμετωπίζει σήμερα σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο ο ισραηλινός στοχαστής είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Η φετινή εκδήλωση του Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την «Καθημερινή». Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV