Βρετανία: Την Τρίτη (8/12) ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού  | piperata.gr Skip to main content
Βρετανία: Την Τρίτη (8/12) ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού 

Βρετανία: Την Τρίτη (8/12) ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού 

Την ερχόμενη Τρίτη (8 Δεκεμβρίου) θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της χώρας.

 

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer / BioNTech έφθασαν από το Βέλγιο με μια μυστική αποστολή στη Βρετανία, που έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατ. ατόμων. Αλλά όπως λέει ο Κρις Χόπσον, επικεφαλής του NHS Providers, η ανοσοποίηση του πληθυσμού «θα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ».

 

Μιλώντας στο BBC ο Χόποσον τόνισε ότι τα νοσοκομεία της μελετούν σε πόσους οίκους ευγηρίας και άτομα ηλικίας άνω των 80 μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. «Κάθε μία απ’ αυτές τις ομάδες έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τις πρακτικές δυσκολίες του εμβολιασμού», είπε σημειώνοντας ότι τα εμβόλια θα πρέπει να διατηρούνται στους -70C κατά τη μεταφορά τους. «Σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο κουτί με πίτσα, που πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο στους -70C.

 

Για να είμαι ειλικρινής, ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι το αποθηκεύεις μέσα στα νοσοκομεία του NHS. Mόνον τέσσερις φορές μπορείς να τα μετακινήσεις, ενώ θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι δύο δόσεις θα χορηγηθούν σε διάστημα τριών εβδομάδων, πράγμα αρκετά περίπλοκο. Άρα, τα νοσοκομεία είναι σε επαφή με τα γηροκομεία για να δουν πώς θα πάει το προσωπικό των οίκων ευγηρίας εκεί για να εμβολιαστεί».

 

Ο επικεφαλής του NHS, σερ Σάιμον Στίβενς, είπε ότι οι άνω των 80 και τα μέλη του προσωπικού των γηροκομείων θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε νοσοκομεία, δεδομένου ότι είναι περίπλοκες οι διαδικασίες αποθήκευσης και μεταφοράς τους. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.