Πρόεδρος ΕΟΦ: Στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες το φάρμακο της Regeneron για τον κορωνοϊό | piperata.gr Skip to main content
Πρόεδρος ΕΟΦ: Στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες το φάρμακο της Regeneron για τον κορωνοϊό

Πρόεδρος ΕΟΦ: Στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες το φάρμακο της Regeneron για τον κορωνοϊό

Σήμερα ή αύριο θα έρθει στην χώρα μας το πρώτο από τα δυο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. Κλινικές δομικές άμεσα σε ελαφρά ασθενείς με κορονοϊό. Επικεφαλής τRegeneron είναι ο Έλληνας, Τζορτζ Γιανκόπουλος.

 

Πριν από τα εμβόλια έρχονται τα φάρμακα για τον κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, σήμερα η αύριο έρχεται στην Ελλάδα για κλινική μελέτη το ένα από τα δυο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

 

Είπε ακόμα ότι θα ζητηθεί από ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία – αλλά όχι σε βαριά κατάσταση – να συμμετάσχουν δοκιμαστικά στην χορήγησή του.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι πρόκειται για το φάρμακο της Regeneron στην οποία ηγετικές θέσεις κατέχουν δυο Έλληνες επιστήμονες.

 

Όσον αφορά την τιμή του ο κ Φιλίππου διευκρίνισε ότι αυτή θα καθοριστεί από την στιγμή που θα εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ο κ. Φιλίππου μίλησε και για το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό τέλη Δεκεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.