Δ. Κολιτσόπουλος: Αποκαλύπτει διαπλοκές, κομπίνες, αμαρτωλές χορηγίες, ρουσφέτια, ανήκουστα σκάνδαλα σε ΕΛΟΠ και ΕΟΕ - Τι λέει για τον ρόλο Κούβελου-Αθανασίου | piperata.gr Skip to main content
Δημήτρης Κολιτσόπουλος Συνέντευξη Πάρις Κουρτζίδης

Δ. Κολιτσόπουλος: Αποκαλύπτει διαπλοκές, κομπίνες, αμαρτωλές χορηγίες, ρουσφέτια, ανήκουστα σκάνδαλα σε ΕΛΟΠ και ΕΟΕ - Τι λέει για τον ρόλο Κούβελου-Αθανασίου

Επειδή όσα καταγγέλλονται από τον Δημήτρη Κολιτσόπουλο, μια ιστορική μορφή στο χώρο της Πάλης, ο οποίος διετέλεσε και α’ αντιπρόεδρος της ΕΛΟΠ, πρέπει γρήγορα να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, το PIPERATA.GR αποφάσισε να βγει στο φως όλη η υπόλοιπη συνέντευξή του σε αυτό το τρίτο και τελευταίο μέρος. Είχαν προηγηθεί το πρώτο (διαβάστε εδώ) και το δεύτερο (διαβάστε εδώ).

Ασφαλώς, όσοι κατονομάζονται και φέρονται να έχουν συμμετοχή ή και πρωταγωνιστική δράση σε ανήθικες ή και εγκληματικές πράξεις, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ωστόσο, λόγω του ότι μέχρι στιγμής ούτε η δικαιοσύνη, ούτε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε κάποια άλλη ελεγκτική αρχή, ούτε κάποια κυβέρνηση από το 2010 ως σήμερα δεν έχει πράξει τα δέοντα, ακόμη και για σκάνδαλα που έχουμε αποκαλύψει με ακράδαντα στοιχεία, οφείλουμε να μην «κόψουμε» σχεδόν τίποτα απ' όσα δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο PIPERATA.GR ένας άνθρωπος που πρωταγωνίστησε, που έζησε από μέσα ανεκδιήγητες καταστάσεις, τι οποίες θα διαβάσετε παρακάτω. Και να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι, προσωπικά, θεωρώ ότι αυτή η συνέντευξη-«ποταμός» αξίζει όσες λίγες να τις διαβάσετε μέχρι τέλους. Μέχρι τελευταίας λέξης. 

 

Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες είναι συγκλονιστικές! Και δεν αφορούν πλέον μόνο την ομοσπονδία Πάλης.

Αναφέρονται ακόμη και δοσοληψίες μεταξύ ομοσπονδιών και διοικούντων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο ασκός του Αιόλου, μόλις άνοιξε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να κλείσει…  

 

Συνέντευξη στον Πάρι Κουρτζίδη

 

Ερώτηση: Κύριε Κολιτσόπουλε, κυρ-Μήτσο, ας περάσουμε και στα οικονομικά ζητήματα. Ας μην πιάσουμε τα ζητήματα της καθημερινής διαχείρισης. Ξέρω ότι είναι αναρίθμητα. Ας τα δουν όταν μπουν, γιατί πρέπει να μπουν, η αρχή διαφάνειας, οι αρμόδιοι οικονομικοί ελεγκτές και οι οικονομικοί εισαγγελείς. Θα ήθελα να εστιάσουμε σε κραυγαλέα σκάνδαλα. Υπάρχουν; Τι έχει συμβεί που το έχεις βιώσει ή και που έχει πέσει στην αντίληψη σου…  

Απάντηση: Εγώ ήμουν που έπαιρνα τον Θάνο και τρέχαμε να μαζέψουμε χρήματα για την ομοσπονδία. Για τους εν ενεργεία συλλόγους. Έτσι, θυμάμαι μια φορά πήγαμε στον πρόεδρο της Βουλής, τον Μεϊμαράκη, τότε. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ήταν που μεσολάβησε να πάρει η ομοσπονδία περισσότερα χρήματα. Από 400.000 ευρώ που λαμβάναμε λόγω μνημονίων, φθάσαμε να πάρουμε 900.000 ευρώ για κάποια χρόνια. Κι όμως, φθάσαμε να δίνουμε στην ομοσπονδία χρήματα ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποι του αθλήματος. Του δανείσαμε του Θάνου μαζί με την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη χρήματα για να πληρώσει σοβαρές υποχρεώσεις της ομοσπονδίας. Για πληρωμές της ομοσπονδίας προς το κράτος. Είδαμε και πάθαμε να τα πάρουμε πίσω. Και τα διαχειρίστηκε με τρόπο περίεργο, που έδειχνε ότι μάλλον τελικά δεν είχε πληρώσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως μας έλεγε.

Κι όμως τρέχαμε να μαζέψουμε χρήματα. Τον εμπιστευόμασταν. Για αυτό σου λέω έχουμε μεγάλη υποχρέωση στον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη. Αν δεν βοηθούσε κι αυτός για να πάρουμε παραπάνω χρήματα, δεν θα μπορούσαν να πάνε τα παιδιά, οι αθλητές, στο πρωτάθλημα Ευρώπης που γινόταν τότε, μετά από ένα χρόνο.

 

Ερ.: Απ’ αλλού πήρατε χρήματα;

Απ.: Θυμάμαι ήταν στη διοίκηση της ΕΤΕ η Λούκα Κατσέλη. Την φώναξα να έρθει στο Περιστέρι. Πήγαμε ένα βράδυ σε μια ταβέρνα εκεί στο Περιστέρι. Στο Μπουρνάζι συγκεκριμένα. Της λέω μπροστά στο Θάνο, ήταν κι άλλοι, μπορείς σε παρακαλώ να μας βγάλεις μια χορηγία για την ομοσπονδία. Και η Λούκα πήρε αμέσως τηλέφωνο τον πρόεδρο τότε της Attica Bank, στις 12 τη νύχτα. Και του λέει: Μπορείς να μας βγάλεις μια χορηγία; Ρωτάω τον Θάνο εκείνη την ώρα, πόσα; Απαντάει: 60.000 ευρώ θα χρειαστούμε για τους αγώνες. Κι έτσι έγινε. Απαντάει ο άνθρωπος στη Λούκα: Πες τους να στείλουν αίτημα και θα το εγκρίνω. Μας έδωσε λοιπόν τις 60.000 ευρώ που ζητήσαμε. Και η χορηγία αυτή συνεχίστηκε και άλλες χρονιές.  

Κώστας Θάνος Λούκα Κατσέλη Δημήτρης Κολιτσόπουλος

Ερ.: Με όλα αυτά τα χρήματα, τόσα χρόνια, δεν θα έπρεπε να έχει ήδη αποπληρωθεί πλήρως το χρέος που βρήκατε στην ομοσπονδία όταν αναλάβατε;

Απ.: Ξεχρέωσαν μέρος του χρέους, πολύ μεγάλο. Με αυτά και με αυτά. Αλλά αυτοί συνέχιζαν να μοιράζουν χρήματα δεξιά και αριστερά. Μου έλεγε ότι αφού πέσαμε μόνο στο 1 εκατομμύριο χρέος. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τι ακριβώς γίνεται. Έκανε πολλά έξοδα άσκοπα, περίεργα, με μεγάλη κακοδιαχείριση.

 

Ερ.: Γιατί το λες αυτό; Ποια είναι τα πιο εξόφθαλμα και μεγάλα που ξέρεις εκ των έσω, ως α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας;

Απ.: Για παράδειγμα, όταν πήραμε την ομοσπονδία βρήκαμε να χρωστάμε σε ένα πρακτορείο 450.000 ευρώ. Και σε μία δικηγόρο, την Αυγουστίνου, επίσης, 450.000 ευρώ. Αυτή την είχε προσλάβει ο προηγούμενος πρόεδρος, ο Τσαμεσίδης, άλλο καλό παλικάρι κι αυτό. Αυτή η ίδια δικηγόρος, έμαθα ότι είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με αυτό που έκανε με εμάς στην ΕΛΟΠ και στην ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) ομοσπονδία του Ταεκβοντό.

Έκανε αυτή την κομπίνα. Ο Τσαμεσίδης λοιπόν λίγο πριν φύγει έκανε στην Αυγουστίνου μία κλειστή σύμβαση με 8.000 ευρώ το μήνα αμοιβή. Όλοι οι υπάλληλοι στην ομοσπονδία και τα στελέχη ξέρουμε ότι δεν δούλεψε ποτέ για εμάς. Δεν πρόσφερε καμία υπηρεσία προς την ομοσπονδία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε 2 – 3 μήνες απ’ όταν είχε υπογράψει τη σύμβαση, προσέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση 450.000 ευρώ. Μόλις αναλάβαμε μας ήρθε το μπουγιουρντί, γιατί είχε δικαστεί πρωτόδικα ερρήμην. Κι ενώ, το ξαναλέω, δεν είχε δουλέψει ούτε 3 μήνες. Του λέω Θάνο, από που και ως πού χρωστάμε αυτά τα χρήματα. Πρέπει να δούμε, τι παραστάσεις έκανε, τι δουλειές έκανε για την ομοσπονδία. Πότε δούλεψε και πάνω σε ποιες υποθέσεις ακριβώς. Μετά, αντί να ξεσκονίσουμε τα κιτάπια μας, μαθαίνω ότι ο κύριος Θάνος πήγε μόνος του σε κατ’ ιδίαν κουβέντα μαζί της, εντοπίστηκε σε μια καφετέρια να συζητάει για το θέμα αυτό μόνος του με την Αυγουστίνου. Όταν ήρθε στο συμβούλιο, του λέω: πάρε τώρα τηλέφωνο μπροστά μας, μπροστά σε όλο το συμβούλιο με ανοικτή ακρόαση και ζήτησε της να έρθει εδώ, για να μας πει στο συμβούλιο τι πρόσφερε στην ομοσπονδία και δικαιούται αυτά τα χρήματα. Τη ρωτάω, γιατί δεν έρχεστε να μιλήσουμε όλοι μαζί, κι εκείνη απαντάει έχω συνεννοηθεί με τον κύριο Θάνο… Της λέω, αν δεν έρθετε να μιλήσετε με όλους μαζί, δεν πρόκειται να πάρετε τίποτα. Τελικά, ο κ. Θάνος έστειλε τον ταμία τον Νίκο τον Ασημακόπουλο να ξαναμιλήσει μαζί της και να διαπραγματευθεί μόνος του. Ε, φάνηκε κι αυτός πολύ σκάρτος. Έστειλε λοιπόν μόνο του τον Ασημακοπουλάκο να διαπραγματευθεί με την κυρία Αυγουστίνου. Και ήρθε μετά αυτός στο συμβούλιο και είπε μας ότι κατάφερε και της έκοψε 100.000 ευρώ. Κι έτσι, τελικά, της δώσαμε 300-350.000 ευρώ, χωρίς να έχουμε εμφανιστεί πρωτοδίκως και χωρίς να κάνουμε έφεση που είχαμε δικαίωμα!

Μπορούσαμε δηλαδή να πάμε ξανά δικαστικώς και να παραστούμε και να κερδίσουμε τα χρήματα αυτά, αλλά η ομάδα του Θάνου προτίμησε να πληρώσουμε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ούτε 3 μήνες δήθεν εργασία της.

 

Ερ.: Γιατί λες κυρ-Μήτσο ότι φέρθηκε σκάρτα και ο ταμίας; Τι άλλο είναι αυτό που ξέρεις και σε κάνει να υπαινίσσεσαι ότι πήγε σε ένα ραντεβού στημένο;

Απ.: Ναι, δεν σου είπα ότι ο κύριος Ασημακόπουλος πέρα από ταμίας, έχει νοικιασμένο το γραφείο του ως έδρα της ομοσπονδίας.

 

Ερ.: Πως γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν;

Απ.: Μάλιστα, θυμάμαι που του είχα πει, του είχα επισημάνει, ότι όταν λαμβάνει έγγραφα στο γραφείο του που είναι της ομοσπονδίας να έρχεται να μας ενημερώνει όλους στο συμβούλιο για να μη δικαζόμαστε ερήμην. …

 

Ερ.: Με το πρακτορείο που βρήκατε να χρωστάτε, τι συνέβη;

Απ.: Ο άνθρωπος του πρακτορείου ήρθε ο ίδιος και μας είπε πως γινόντουσαν οι μαϊμουδιές πριν αναλάβουμε. Τι έκαναν με την προηγούμενη διοίκηση, αυτή του Τσαμεσίδη. Αλλά δεν δέχθηκε να τα καταγγείλει. Του ζητήσαμε να έρθει ως μάρτυρας για να αποδειχτεί η κομπίνα και δεν δέχτηκε.  Οπότε δεν τα κατήγγειλε ούτε δημόσια. Για παράδειγμα, χρέωναν ότι θα κάνανε προετοιμασία, που μπορεί να γινόταν, μπορεί και όχι. Και πάντα υπερτιμολογούσαν την ομοσπονδία. Κι έτσι, χωρίς να κάνουμε τίποτα, πληρώσαμε και στο πρακτορείο 450.000 ευρώ! Κι ας ήταν μαϊμού η δουλειά… Κι όμως, ακόμη και σήμερα με το ίδιο πρακτορείο συνεχίζουμε. Συνεχίσαμε μαί του κανονικά τη συνεργασία μετά απ’ όλα αυτά! Αυτά ήταν χοντρά λεφτά!

 

Ερ.: Τι ξέρεις και για μέχρι και τη στιγμή που παραιτήθηκες, αλλά και για μέχρι τώρα, σήμερα, σχετικά με άλλα εικονικά τιμολόγια, συμβόλαια, αμοιβές προπονητών, διαιτητών, για πριμ και υπερτιμολογημένα εισιτήρια; Γενικά που να αφορά σε κακοδιαχείριση και κομπίνες…  

Απ.: Ξέρω πολλά, έχω ακούσει πάρα πολλά, υπήρχαν και υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες προς την ομοσπονδία, αλλά όσο ήμουν δεν μπορούσα να τα διασταυρώνω όλα αυτά. Πόσο μάλλον σήμερα που δεν είμαι καθόλου εκεί. Ξέρω ότι τους είχα βγάλει πολλά χρήματα. Ακόμη και τελευταία από την Κουντουρά που ήταν υπουργός. Πολλά. Και επί Γιώργου Παπανδρέου. Είχαμε πολύ μεγάλη βοήθεια. Είχα προσωπικά πολύ καλή σχέση.

 

Ερ.: Τι άλλο κραυγαλέο ξέρεις για κομπίνες τους;

Απ.: Για να διοργανωθεί το παγκόσμιο Παίδων προ λίγων ετών, πήγαμε σε αυτόν που έχει το Sport Camp στο Λουτράκι. Τον Καραβούλη, ο οποίος μας είπε: Αν δώσετε στην εταιρεία μου τη διοργάνωση, θα σας προσφέρω πέντε παλαίστρες και αρκετά χρήματα. Δεν θυμάμαι πόσα χρήματα ακριβώς είχε πει ότι θα μας έδινε πίσω στην ομοσπονδία. Κάπου 60.000 ευρώ. Του δώσαμε τη δουλειά και περιμέναμε να δούμε παλαίστρες και χρήματα. Αν θυμάμαι καλά, μας έδωσε πίσω μόνο 5.000 ευρώ. Υποτίθεται αυτό ήταν το κέρδος της ομοσπονδίας. Ενώ δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα εκατομμύρια πήραμε από το κράτος και γενικά για γίνει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

 

Ερ.: Πιστεύεις ότι κάτι.. κάποιος έπαιρνε πίσω χρήματα; Κανόνιζαν το κέρδος του ιδιώτη και αυτός τους έβγαζε δικά τους…

Απ.: Ε, βέβαια. Χρωστάνε σχεδόν όλοι τους χρήματα. Εκείνος ο Αθανασίου, ο Φώντας, το παλικαράκι αυτό, το πουλέν αυτό, χρωστούσε πολλά χρήματα στο δημόσιο. Για αυτό τον είχα πάει στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και στην υπουργό… 

 

Ερ.: Τι εννοείς; Τι ακριβώς έγινε;

Απ.: Με παρακάλεσε ο Θάνος να τον πάμε στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο (τον συγχωρεμένο) που τότε ήταν ακόμη διοικητής του ΙΚΑ. Στο δρόμο μου λέει ο Αθανασίου: χρωστάω 7 εκατομμύρια! Τι να του πω, μου ήρθε κεραμίδα. Πάμε, του λέω, κι αν μπορέσει να σου κάνει κάποιο διακανονισμό. Τι να σου πω, πάμε και βλέπουμε… Αν γίνεται να σε βοηθήσει ο άνθρωπος, χωρίς να παρανομήσει.

 

Ερ.: Ποιος άλλος ήταν μαζί σας εκείνη την ώρα;

Απ.: Πήγαμε, εγώ, αυτός (Αθανασίου), ο Θάνος και ήταν και ένα-δυο άτομα μαζί. Του λέω, ρε Σπυρόπουλε, μίλησα και με την υπουργό, σε πήρε και τηλέφωνο… Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας μας, κι έχει ένα πολύ μεγάλο χρέος με την εταιρεία του. Τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιον ευνοϊκό διακανονισμό; Μου απαντά: Να το εξετάσω, ρε Δημήτρη, και θα σου πω. Ας μου αφήσει το τηλέφωνο του και θα τον ενημερώσω απευθείας. Φεύγουμε και μου λέει τότε ο Αθανασίου αν καταφέρεις και γλιτώσω χρήματα, θα δώσω 50.000 στην ομοσπονδία, ως χορηγία με την εταιρία. Θα δώσω και στο σύλλογό σου. Του απάντησα αρκεί να τα δώσεις. Στην ομοσπονδία θέλω κυρίως να δώσεις.

Περνάει λίγος καιρός και με παίρνει τηλέφωνο ο Ροβέρτος - και μου λέει: Δημητράκη, του φίλου σου… του γλίτωσα 2.700.000! 

 

Ερ.: Του διέγραψε τόσο μεγάλη οφειλή; Τα υπόλοιπα χρήματα τα ρύθμισε; Τα πλήρωσε, τελικά, ποτέ;

Απ.: Δεν ξέρω. Νομίζω διέγραψε κι άλλα μετά. Έκλεισε την εταιρεία, κι άνοιξε άλλη. Δεν πρέπει να πλήρωσε. Δεν γνωρίζω. Θυμάμαι, τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω: βρε… του λέω, σου γλίτωσε ο άνθρωπος τόσα λεφτά, κι εσύ δεν έδωσες στην Ομοσπονδία ούτε μία χορηγία; Ούτε στο σύλλογο μου; Βρε άτιμε! Εντάξει, μου λέει, θα δώσω στο σύλλογο σου. Και στην ομοσπονδία και τα λοιπά… Από τα πολλά τα βρισίδια που έκανα, παράγγειλα εγώ για όσους αθλητές είχα τότε στον σύλλογο καμιά εικοσαριά φόρμες. Μας έφτιαξε 20 φόρμες μόνο με γύρω στα 300 ευρώ! Και πάω στην ομοσπονδία, μετά από λίγο καιρό, για να δω τι έκανε. Ρωτάω τους λογιστές: Έδωσε τίποτα λεφτά εδώ κύριος Αθανασίου; Λένε, όχι, κύριε Κολιτσόπουλε. Ξαναρωτάω, δεν έσωσε καμία χορηγία; Τίποτα, λένε, όχι!

Ρωτάω τον Θάνο. Του λέω, γιατί δεν έδωσε χορηγία; “Εεε… μου λέει, δεν… μου λέει, τι ψάχνεις τώρα; Ξέρω ‘γω, τι να σου πω; Τι να τον κάνουμε;”, μου λέει. Κι αυτόν τον άνθρωπο ο Θάνος μετά τον πρότεινε και τον έστειλε εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Που δεν ήταν ποτέ, τίποτα, στο άθλημα μας. Με χίλια… χτυπιότανε για να τον στείλει να πάει στην Ολυμπιακή Επιτροπή!

 

Ερ.: Είχε αντικειμενικά καλύτερες επιλογές;

Απ.: Φυσικά, γιατί δεν μπορούσε η Βούλα η Ζυγούρη, δεν μπορούσα εγώ, δεν μπορούσε κάποιος άλλος διακεκριμένος και μορφωμένος με αντίληψη να πάει; Άνθρωποι που έχουμε ιστορία στο άθλημα, δεν μπορούσαμε; Πρότεινε έναν άσχετο να πάει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για μέλος της, ως εκπρόσωπος μας!

 

Ερ.: Αυτό σου δείχνει κάποια διαπλοκή; Να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, ο Θάνος και ο Αθανασίου;

Απ.: Ε, ναι. Υπάρχει κάποια διαπλοκή μεταξύ τους. Οι δυο τους τα κάνουν όλα. Ε, βέβαια! Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Εδώ είχαμε συμφωνήσει να δώσει 50.000, αν γλιτώσει αυτό το ποσό που γλίτωσε και δεν ξέρω πόσα ακόμη γλίτωσε μετά. Να τα δώσει στην Ομοσπονδία, ώστε να μπορούν τα παιδιά, οι αθλητές, να πηγαίνουν για προετοιμασία, σε αγώνες. Και δεν έδωσε τις 50.000 ευρώ και ο άλλος, ο Θάνος, τον δικαιολογούσε… Κανείς δεν τους μιλούσε. Κατάλαβες; Κι εγώ του λέω δεν θέλω τίποτα. Στην ομοσπονδία ρε δώσε…

 

Ερ.: Ο Ξενοφώντας Αθανασίου και ο Κώστας Θάνος, πέρα από το ότι διαπλέκονταν μεταξύ τους, ανέπτυξαν σχέσεις πολιτικές και άλλες, με πολιτικούς; Με ισχυρούς αθλητικούς παράγοντες, επιχειρηματίες; Με ποιους ξέρεις ότι είχανε άριστη σχέση, παραπάνω από φυσιολογική, λόγω παραγοντισμού;

Απ.: Τι εννοείς, δηλαδή, τώρα;

 

Ερ.: Λέγεται ότι η τοποθέτηση του Ξενοφώντα Αθανασίου ήτανε αποτέλεσμα παρέμβασης του Θοδωρή Ρουσόπουλου. Νομίζω και ο ίδιος το καυχιόταν αυτό. Είχες ακούσει κάτι τέτοιο; Το επιβεβαιώνεις;

Απ.: Θυμάμαι ότι είχαμε προσλάβει και μία κοπέλα, ότι και καλά ναι, μίλαγε με τον Ρουσόπουλο και τα λοιπά. Εγώ νομίζω πήρα τον Ρουσόπουλο και διαμαρτυρήθηκα -δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγινε- γιατί μου ερχότανε αυτή η κυρία που είχαμε προσλάβει υπάλληλο στην ομοσπονδία, αντί να έρχεται στις 9:00 η ώρα στη δουλειά, όπως έρχονται όλοι οι υπάλληλοι, αυτή ερχότανε στις 11:00, στις 12:00 το μεσημέρι. Και της "έβαλα χέρι" και της λέω: Γιατί έρχεσαι τέτοια ώρα; Δεν μίλαγε. Την άλλη μέρα πάλι πάω στην Ομοσπονδία και ξανά το ίδιο και ξανά το ίδιο, οπότε λέω, κοπελιά: Εξήγησε μου γιατί δεν έρχεσαι στην ώρα σου, ποιος σου έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα και τέτοια εντολή; Λοιπόν, ή θα έρχεσαι στις 9:00 όπως όλοι οι υπάλληλοι ή θα πάρεις δρόμο από δω μέσα.

Ερ.: Σου είπε τελικά ποιος της είχε πει να έρχεται ότι ώρα ήθελε;

Απ.: Ναι, μου είπε ο Γραμματέας και ο Πρόεδρος. Και τους ρωτάω αυτούς, τους λέω: Ελάτε εδώ ρε, γιατί έχετε κάνει αυτό το πράγμα; Και μόνο που βλέπουν οι υπάλληλοι -λέω- αυτό, αναρωτιούνται. Και μου λένε: Μας πήρε ο Ρουσόπουλος, μου λένε, και τα λοιπά. Και τους απαντώ: Τι λέτε τώρα, θα κάνουμε τέτοια… του Ρουσοπούλου; Ρουσφέτια; Αργομισθίες και τα λοιπά; Άντε ρε στο διάολο λέω, και την έδιωξα! Και χάρη σε μένα έφυγε αυτή. Τους λέω: Θα κάνω μεγάλη φασαρία. Θα πάρω τηλέφωνο τον Ρουσόπουλο και θα τον... Και τελικά την έδιωξα κακήν κακώς. Αυτά έχω περάσει… Κι άλλα!

 

Ερ.: Άλλη πολιτική προστασία έχουν, ώστε να διατηρούν διαχρονικά άριστες σχέσεις με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Είχαν, έχουν;

Απ.: Με τον Κούβελο. Ο Αθανασίου έχει κολλητό τον Κούβελο. Και ο Θάνος απέκτησε κολλητιλίκια με Κούβελο. Κατάλαβες; Έφερα να φανταστείς τον Γιώργο τον Παπανδρέου που ήτανε φίλος μου στο παγκόσμιο παίδων, γιατί κι αυτός βοήθησε και μας έβγαλε λεφτά, είχε βγάλει και χορηγίες... Τον έφερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κι έκατσε δίπλα μας, εκεί που τον βάλαμε πάνω στο πάνελ, και δεν σηκώθηκε το κ…παιδο να του κάνει ένα χαιρετισμό να τον χαιρετήσει. Αυτός ο Αθανασίου.

Κολιτσόπουλος Παπανδρέου Αθανασίου Κούβελος

Και του λέω του Θάνου: Να φύγει από δίπλα να μην τον πλακώσω στις σφαλιάρες. Έρχεται ένας πρώην πρωθυπουργός δίπλα, ούτε να πει ένα γεια ούτε ξέρω 'γω ... Παρίστανε ότι είναι δεξιός. Ας πάει να τα βγάλει τώρα πέρα ο Αθανασίου που είναι δεξιός, κατάλαβες; Λοιπόν, έχουνε κολλητό τον Κούβελο. Και λένε ότι και καλά ο Κούβελος θα τα κάνει όλα και θα τα βολέψει όλα. Για αυτό και τον βόλεψε και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Τον Αθανασίου. Που δεν έχει προσφέρει τίποτα ποτέ στην Ομοσπονδία. Και είναι τόσα χρόνια τώρα στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ένα άτομο που δεν...

Κολιτσόπουλος Παπανδρέου Αθανασίου Κούβελος

Ερ.: Είπες δεν θυμάσαι να έχει διαγράψει άλλα χρέη…

Απ.: Α, όχι! Του έκανα άλλη μία χάρη στον ΟΑΕΔ. Ήτανε μία φίλη μου, η Πρόεδρος εκεί, η Ολύμπια η Σφίκτη. Μου λέει ο Αθανασίου χρωστάω κι εκεί κάτι λεφτά. Και τον πάω και του κάνει και αυτή μία μεγάλη διευκόλυνση χρημάτων, ώστε να μπορεί να τα δίνει. Έναν διακανονισμό… Και πάλι μας λέει να κάνει χορηγία στο Σύλλογο και στην Ομοσπονδία. Και δεν έκανε τίποτα πάλι. Τώρα δεν ξέρω τι άλλο αλισβερίσι έχει κάνει μαζί με το Θάνο, εγώ τα μούτζωσα μετά. Είπα άστο διάολο από 'κει. Δεν τους μίλαγα.

 

Ερ.: Η στιγμή που τον βοήθησες ήταν χρονικά κοντά με αυτή του Σπυρόπουλου; Γιατί αφού σας έριξε, πως του έκανες και το άλλο ρουσφέτι με τον ΟΑΕΔ;

Απ.: Ναι, κοντά, ναι. Ναι, κοντά εκεί χρονικά. Γιατί είχε αυτός μία επιχείρηση, που καθαρίζει τζάμια, κάτι τέτοια, έκανε καθαρισμούς, είχε μία εταιρία λοιπόν και είχε χρεωθεί. Είχε χρέος. Και ούτε ευχαριστώ δεν μου είπε! Άστα, τώρα! Και είναι αυτός τώρα στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτό το παλικαράκι! Χάρη στο Θάνο Και τον Κούβελο.

Κολιτσόπουλος Παπανδρέου Αθανασίου Κούβελος

Ερ.: Μάλιστα, τι άλλο ξέρεις για τις σχέσεις με τον Κούβελο;

Απ.: Ο Κούβελος, όταν είχανε φαγωμάρα με τον Καπράλο, κάθε μέρα στην ομοσπονδία μας ήταν. Κάτι από δω, κάτι από κει… Μοίραζαν λεφτά και καλά στις ομοσπονδίες… Και γινόταν συναγωνισμός ποιος θα μοιράσει τα πιο πολλά για να πάρει τη ψήφο για να γίνει πρόεδρος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Τελικά λέω, αφού δίνουν χορηγία, όποιος δώσει την καλύτερη χορηγία στην Ομοσπονδία, αυτόν να ψηφίσετε. Και αυτή το πνίξανε αυτό που είπα… Και τα φτιάξανε με τον Κούβελο. Και είναι ο ένας πρόεδρος στη ΔΟΑ και ο άλλος αντιπρόεδρος στην ΕΟΕ και… μια χαρά!

 

Ερ.: Αφού όπως λες κουμάντο κάνουν οι Θάνος και Φώντας Αθανασίου στην Πάλη, πιστεύεις ότι ακόμη τώρα, που έχουν προκύψει νέα διοικητικά συμβούλια, συνεχίζεται η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση επί των οικονομικών;

Απ.: Ε, ναι. Ε, βέβαια. Άμα κάνουν μαϊμουδιές για να τους ψηφίσει κάποιος από ένα μαϊμού σωματείο, από κάπου θα πάρουν και κάπου θα δώσουν… Είχαμε κάτι Πόντιους, κάτι έτσι... Που έλεγαν, δώσε ένα χιλιάρικο να σου δώσω την εξουσιοδότηση… Δώσε μου δύο χιλιάρικα να σου δώσω τη ψήφο και την εξουσιοδότηση.

 

Ερ.: Μάλιστα. Κάποιοι ψήφιζαν λοιπόν αυτούς, κι αυτοί ψήφιζαν κάποιους άλλους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έτσι; Αυτό ήτανε το αλισβερίσι;

Απ.: Αυτό. Αλλά είναι ο Κούβελος αυτός εκεί που κάνει το γενικό κουμάντο. Και από την άλλη ο Καπράλος. Κατάλαβες τι γίνεται;

 

Σ.σ.: Εντάξει, εντάξει, κυρ-Μήτσο...

Απ.: Δυστυχώς, δυστυχώς. Έτσι είναι. Δεν είναι μόνο στην ομοσπονδία τη δικιά μας. Και στο στίβο. Και σε άλλες. Στο στίβο παίρνανε ένα νούμερο, μας το έλεγε και ο Θάνος αυτό, αλλά και οι υπόλοιποι εκεί του στίβου… Έπαιρναν ένα νούμερο και πηγαίνανε γραφόντουσαν ότι θα τρέξουν και δεν βρισκόντουσαν πουθενά. Πηγαίνανε έτσι, καμιά 50αρια μέτρα και μετά στρίβανε… Φεύγανε. Αυτά όλα για να έχει δικαίωμα ψήφου ένας σύλλογος. Κι έτσι, δυστυχώς, μας διοικούν άτομα στις ομοσπονδίες που δεν είναι καμίας αξίας.

 

Σ.Σ.: Εντάξει, εντάξει…

Απ.: Αλλά πού να τα θυμάμαι όλα τώρα, πρέπει να γράψω βιβλίο, ιστορία ολόκληρη. Πρέπει να σκέφτομαι να γράφω να διαβάζω ένα χρόνο, για να γράψω το βιβλίο αυτό.

 

Σ.σ.: Να το κάνεις, να το κάνεις γιατί και οι αλήθειες αυτές όσο κι αν είναι πικρές, πρέπει να έρθουν στο φως. Και εν πάση περιπτώσει, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να συμβάλουν στο να αποκαλυφθούν και να εξυγιανθούν κάποια πράγματα…

 

Απ.: Τα παιδιά αυτά, που τα έπαιρνα από το χέρι για να τους βγάλω πρωταθλητές. Οι μόνοι καθαροί στην ΕΛΟΠ -και γνήσιοι-, ήταν οι Τρικαλινοί. Ο Χρήστος ο Κατσαρός, ο Κώστας ο Φάλιας. Και ο Στάθης από την Κοζάνη, ο Θεοδοσιάδης, με τα παιδάκια του. Όλοι οι άλλοι είναι απογοήτευση. Δυστυχώς!

 

Σ.σ.: Εντάξει κυρ-Μήτσο. Έγινε. Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!

Απ.: Και ο Καζαριάν, ο καημένος. Μου είπε την ιστορία: Πώς βοήθησε και τον Θάνο για να βγει Ολυμπιονίκης. Στην Αυστραλία. Τέλος πάντων.

 

Ερ.: Α, αυτό, ακούγεται πολύ σοβαρό. Αυτό δεν μου το έχεις πει, ούτε στις προηγούμενες συνομιλίες που κρατούσα σημειώσεις, πριν γράψουμε τη συνέντευξη, όταν την προετοιμάζαμε. Πρέπει να πεις τι σου έχει πει ο Καζαριάν για τον Θάνο και την Ολυμπιάδα τότε. Τι σου έχει αποκαλύψει;

Απ.: Ε, άστο αυτό, δεν χρειάζεται τώρα. Δεν ζει ο άνθρωπος. Άσε.

 

Ερ.: Σου είπε ότι συνέβαλε, πως βοήθησε κάπως περίεργα τον Θάνο, στο να κερδίσει αυτή τη θέση που κέρδισε στους Ολυμπιακούς;

Απ.: Δύο ματς…

 

Ερ.: Δύο ματς;

Απ.: Δύο ματς. Ούτε στην εικοσάδα δεν θα έμπαινε! Και του το έχω τονίσει. Κατάλαβες; Και παρόλα αυτά, με πούλησε και μου έκανε χίλια δυο… πίσω από την πλάτη μου. Κατάλαβες τι γίνεται;

 

Σ.σ.: Κατάλαβα, κατάλαβα πολλά. Εντάξει, ευχαριστώ πολύ.

Απ.: Θα τα πούμε και από κοντά, όταν ανέβω στην Αθήνα.

 

Σ.σ.: Πολύ ευχαρίστως! Να είσαι καλά. Καλή συνέχεια. Να ξέρεις ότι θα απευθυνθώ στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κι αυτός ας πράξει το καθήκον του.

Ας ζητήσει με κατεπείγουσα εντολή από κάθε αρμόδια εισαγγελία και ελεγκτική αρχή να σπάσει το απόστημα και το μαχαίρι να φθάσει στο κόκκαλο. Κι εσύ όταν κληθείς να τα καταθέσεις αυτά, ας πεις χωρίς φόβο και ότι άλλο γνωρίζεις ή έχει πέσει στην αντίληψή σου. Γιατί αυτά, δεν είναι ούτε Ολυμπισμός, ούτε αθλητισμός.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV