Ιταλία: "Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στο τέλος του 2020" | piperata.gr Skip to main content
Ιταλία: "Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στο τέλος του 2020"

Ιταλία: "Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στο τέλος του 2020"

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε και στο βασικής σημασίας θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό. 

 

«Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του χρόνου», τόνισε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη και με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

 

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει και πάλι το αναγκαίο «πράσινο φως» στη διεξαγωγή κρουαζιέρων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών.

 

Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις, όμως, θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για να αποφευχθούν τυχόν συνωστισμοί.

 

Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, επανέλαβε, επίσης, ότι τα τρένα (με διαδρομές εντός και εκτός περιφερειών) θα πρέπει να πωλούν, για λόγους ασφαλείας των επιβατών, μόνο το 50% των συνολικών διαθέσιμων εισιτηρίων.

 

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στα στάδια για τους φιλάθλους (διότι θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να τηρηθεί η επιβεβλημένη απόσταση), όπως και η απαγόρευση λειτουργίας για τις μη υπαίθριες ντίσκο και τα κλαμπ. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV