Η BMW επιστρέφει με μια επαναστατική τεχνολογία | piperata.gr Skip to main content
BMW: Μια επαναστατική τεχνολογία από την γερμανική εταιρεία

Η BMW επιστρέφει με μια επαναστατική τεχνολογία

Ήταν το 2008, όταν η BMW είχε παρουσιάσει το GINA, ένα πρωτότυπο όχημα, που έμοιαζε με το Ζ4 αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα εξαιρετικά προοδευτικό όχημα με επαναστατική τεχνολογία.

 

Μάλιστα, η τεχνολογία αυτή είχε να κάνει με το ειδικής κατασκευής υφασμάτινο υλικό το οποίο ουσιαστικά έντυνε το μεταλλικό πλαίσιο του αυτοκινήτου αντικαθιστώντας τις κλασικές μεταλλικές εξωτερικές επιφάνειες.

 

bmw gina

 

Η ελαστικότητα και η προσαρμοστικότητα αυτού του υλικού είχε σαν στόχο να δώσει περισσότερες προοπτικές στον σχεδιασμό. Ωστόσο μετά από αυτό το πρωτότυπο δεν υπήρξαν άλλα βήματα που να δείχνουν κάποια πρόοδο επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει καθώς πρόσφατες πληροφορίες σε ένα forum για την BMW αναφέρουν πως η γερμανική εταιρία έχει καταθέσει μια πατέντα στην οποία περιγράφεται πως το καπό του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχήμα.

Συγκεκριμένα σημειώνεται πως το καπό θα μπορεί από τελείως επίπεδο να αποκτά κάποιου είδους εξόγκωμα, ή κάποια ιδιαίτερη αεροδυναμική διαμόρφωση, πιθανά όταν θα αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου.

 

bmw1

 

Φυσικά αυτή η αναφορά δεν καθιστά δεδομένο πως θα δούμε αυτή την τεχνολογία σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της BMW όμως δείχνει πως η ιδέα των μεταβαλλόμενων επιφανειών δεν έχει εγκαταλειφθεί.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV