Αυτό είναι το καλοκαιρινό επιδόρπιο των διακοπών! | piperata.gr Skip to main content
επιδόρπιο

Αυτό είναι το καλοκαιρινό επιδόρπιο των διακοπών!

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το γλυκό των διακοπών, διότι δεν θέλει χρόνο, είναι απλό και δροσερό. Γλυκό ψυγείου με κρέμα mascarpone, amaretti και πραλίνα φουντουκιού.

 

Υλικά

 

2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια

700 ml (χωρισμένο στα 2) + 50 ml γάλα

5+2 κ.σ. γεμάτες πραλίνα φουντουκιού

250 γρ. τυρί mascarpone

24 μπισκότα amaretti συν έξτρα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε στον πάτο καθενός από 6 ποτήρια, από 4 μπισκότα amaretti.

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα πραλίνας, χτυπώντας με το μίξερ το περιεχόμενο του ενός φακέλου κρέμας στιγμής με το μισό γάλα. Μόλις σφίξει αρκετά, προσθέτουμε και την πραλίνα φουντουκιού (τις 5 κ.σ.) και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να ανακατευτεί. Μοιράζουμε το περιεχόμενο στα 6 ποτήρια.

Κάνουμε την κρέμα mascarpone με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χτυπάμε το περιεχόμενο του δεύτερου φακέλου με το άλλο μισό γάλα και όταν σφίξει, προσθέτουμε το mascarpone, χτυπάμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε μοιρασμένη την κρέμα στα ποτήρια, πάνω από την κρέμα πραλίνας.

Ζεσταίνουμε τα 50 ml γάλα και τα ανακατεύουμε με τις 2 κ.σ. πραλίνας φουντουκιού, ετοιμάζοντας έτσι τη ζεστή σως, την οποία ρίχνουμε πάνω από την κρέμα mascarpone.

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με ένα amaretti σε κάθε ποτήρι και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.