Σοκαριστικό ρεπορτάζ: 30 μικροί «Λίβανοι» στην Ελλάδα! Που βρίσκονται τα «εκρηκτικά»… | piperata.gr Skip to main content
Λίβανος

Σοκαριστικό ρεπορτάζ: 30 μικροί «Λίβανοι» στην Ελλάδα! Που βρίσκονται τα «εκρηκτικά»…

Η καταστροφή στον Λίβανο σοκάρει.

Σοκάρει όμως και το ρεπορτάζ που είναι σήμερα στο πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ», καθώς όπως αναφέρεται, «τριάντα εν δυνάμει βόμβες – μαμούθ», αποθήκες δηλαδή εκρηκτικών υπάρχουν στη χώρα μας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Ελλάδα «παράγονται και διακινούνται ετησίως περίπου 12.000 τόνοι νιτρικού αμμωνίου και άλλων εκρηκτικών υλών, ποσότητα περίπου πενταπλάσια από αυτήν που προκάλεσε την καταστροφή στο Λίβανο».

Και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτει το χάρτη με τις κυριότερες, στρατιωτικές ή ιδιωτικές, αποθήκες: έξι είναι ιδιωτικές, η μεγαλύτερη των οποίων στην Τανάγρα με 2.600 τόνους νιτρικού αμμωνίου, με ανοιχτή διένεξη μεταξύ εταιρείας και κατοίκων της περιοχής για τα μέτρα ασφαλείας, μια διένεξη που έχει φθάσει ως το Συμβούλιο της Επικρατείας

Άλλοι χώροι με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών είναι στα Γρεβενά με 680 τόνους, στα Δερβενοχώρια (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) με 1.500 τόνους, στο Λαύριο (ΠΥΡΚΑΛ) με 300 τόνους νιτρικού αμμωνίου.

 

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

 

2Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.