Ανασχηματισμός (έγινε), καμπάνια (πολλά τα λεφτά Βασίλη) και… μπαμ με εκλογές! Ο Κυριάκος έχει σχέδιο! Ο Αλέξης; | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης Τσίπρας

Ανασχηματισμός (έγινε), καμπάνια (πολλά τα λεφτά Βασίλη) και… μπαμ με εκλογές! Ο Κυριάκος έχει σχέδιο! Ο Αλέξης;

Αναμφισβήτητα, στην κυβέρνηση (και τη… νέα), έχουν σχέδιο. Έχουν μελετήσει όλα τα ενδεχόμενα. Έχουν «ψάξει» όλες τις πιθανές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Έχουν έτοιμα πάνω στο γραφείο όσα συνέβησαν το διάστημα 2015 – 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για τις «απαντήσεις» προς την Κουμουνδούρου. Και με την πανδημία ως ισχυρός «φίλος» και σύμμαχος, η κάλπη δεν είναι και πολύ μακριά.

 

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

 

Τα πρώτα βήματα έγιναν και σύντομα θα γίνουν. Ήδη, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός. Βάζοντας τον Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών ο οποίος είναι «μισητό» πρόσωπο στην Αριστερά, ο Κυριάκος έδειξε τις πολεμικές του διαθέσεις. Σκληρό ροκ μέχρι τέλους!

 

Σε λίγες ημέρες, θα έρθει στα ΜΜΕ η «βοήθεια» που αναζητούσαν για την πανδημία, καθώς με υπογραφή Βασίλη Κικίλια θα δοθεί το ποσό των 18,5 εκ. ευρώ για «την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορωνοιού covid-19»…

Βέβαια, εδώ υπάρχει εξής λεπτομέρεια: Την «λίστα» με τα ΜΜΕ που θα πάρουν τα χρήματα, θα την χειριστούν αποκλειστικά στο Μαξίμου, με ότι σημαίνει αυτό!

 

Και το επόμενο βήμα, θα είναι η εκλογική αναμέτρηση. Η οποία, όπως τώρα… διαρρέεται (!) στον φιλικό προς το Μαξίμου Τύπο, θα γίνει με αιφνιδιασμό.

 

Το ερώτημα είναι το πότε…

 

Σήμερα, λέγεται πως το βασικό σενάριο λέει Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, μιας και θα είναι διπλές εκλογές. Θυμίζουμε οι πρώτες θα είναι με απλή αναλογική (σ.σ. να φύγει ο… βραχνάς) και στη συνέχεια οι δεύτερες θα είναι με ενισχυμένη.

Το σενάριο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με μια βασική προϋπόθεση: Η Ελλάδα να έχει μια καλή τουριστική περίοδο.

Ρίσκο, θα πει κανείς… Γιατί πέρσι, την καλοκαιρινή περίοδο, στην Ελλάδα, έκλεισαν μεγάλα ξενοδοχεία, ο κόσμος (πολύς) έχασε τις δουλειές του, καταστήματα έβαλαν λουκέτο, την ώρα που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευθύνες με όσα συνέβησαν, όταν μίλησε στην Σαντορίνη με το… ηλιοβασίλεμα πίσω του.

 

Άρα, ερχόμαστε… νωρίτερα. Τον Μάιο! Ή τον Ιούνιο στην καλύτερη περίπτωση.

Εάν δεν υπάρξουν σκληρότερα και μεγαλύτερα σε έκταση lockdown, εάν όλα πάνε καλά με το εμβόλιο, τότε θεωρείται ότι θα έχει επιτευχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό, η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης». Άρα από υγειονομικής πλευράς, οι κάλπες θα μπορούν να στηθούν (σχεδόν) άφοβα. Και να μην «καούν», όπως αυτές του Σεπτεμβρίου του 2019.

 

Και φυσικά θα διαφημιστεί προεκλογικά η… ανάπτυξη και η σιγουριά για μια κυβέρνηση που έσωσε τους Έλληνες.

 

Το ερώτημα είναι εάν θα είναι «έτοιμος» ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί εάν πραγματοποιηθούν εκλογές και τις χάσει εις διπλούν, τότε… αντίο Κουμουνδούρου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV