Μηταράκης: Ετοιμάζουν διαμαρτυρίες εναντίον του και στη συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (vid) | piperata.gr Skip to main content
Μηταράκης: Ετοιμάζουν διαμαρτυρίες εναντίον του και στη συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (vid)

Μηταράκης: Ετοιμάζουν διαμαρτυρίες εναντίον του και στη συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (vid)

Θα έχουν και συνέχεια την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών του Έβρου κατά του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την απόφασή του να επεκτείνει την ήδη υφιστάμενη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

 

Ο κ. Μηταράκης πήρε ήδη μια πρώτη γεύση από τις διαθέσεις των Εβριτών στις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα, σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ορεστιάδας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piperata.gr, αρκετός ήταν ο κόσμος που δεν μπόρεσε να βρεθεί σήμερα στην Ορεστιάδα, λόγω των απαγορεύσεων εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 

Όλος αυτός ο κόσμος, όμως, έχει πληροφορηθεί ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προγραμματίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους του Έβρου αύριο Τρίτη, στις 10 με 12 το πρωί στο Νομαρχείο και ετοιμάζεται να βρεθεί στην παραλιακή οδό και να βροντοφωνάξει την αντίθεση του στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

 

Ο κ. Μηταράκης θέλει λίγο προτού επιστρέψει στην Αθήνα, να κάνει έναν απολογισμό των συναντήσεων και συζητήσεων του. Άλλωστε, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας συζητούσε μέσα στο ΚΥΤ Φυλακίου με εκπροσώπους διαφόρων θεσμικών φορέων. Όλοι αυτοί, τού εξέφρασαν ομόφωνα την κάθετη αντίθεση τους στα σχέδια του ίδιου του υπουργού και της κυβέρνησης. Όμως όπως φάνηκε και σήμερα ξεκάθαρα στην Ορεστιάδα, μιλούν σε… ώτα μη ακουόντων.

 

Στην Αλεξανδρούπολη, χιλιάδες άνθρωποι γνωρίζουν ήδη, ότι ο κ. Μηταράκης, που απόψε θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης και όχι στην Ορεστιάδα, προγραμμάτισε να μιλήσει στα τοπικά ΜΜΕ το πρωί της Τρίτης 10 και 12 η ώρα. Γι’ αυτό και υπάρχουν ήδη συνεννοήσεις φορέων, συλλόγων και απλών ατόμων, να δώσουν έντονο παρόν έξω από το Νομαρχείο και να διατρανώσουν την έντονη αντίθεση τους στα σχέδια επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV