Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί (pics&vid) | piperata.gr Skip to main content
Ανάβυσσος φωτιά

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί (pics&vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία έχει φτάσει μέχρι και στα σπίτια. 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν με εναέρια και επίγεια μέσα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα. Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Κερατέα, έχει κάψει σπίτια, ωστόσο για την ώρα και για όσο καίει η φωτιά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η έκταση των ζημιών.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί επτά οικισμοί. Συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Μόβριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Αγιος Παντελεήμονας, Αρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Ολοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

 

Ανάβυσσος

 

Ανάβυσσος

 

Ανάβυσσος

 

 

Εκτακτο μήνυμα από το «112»

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης το «112» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από Λεωφόρο Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου».

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV