Σκουρλέτης: Επιλογή του Κοντονή να έρθει σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ | piperata.gr Skip to main content
Σκουρλέτης: Επιλογή του Κοντονή να έρθει σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Επιλογή του Κοντονή να έρθει σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι ο Σταύρος Κοντονής ουσιαστικά αποχώρησε μόνος του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης. 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι με αυτά που είπε ο Σταύρος Κοντονής, με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι τυπικά δεν έχει γίνει καμία διαγραφή.  «Η σχέση αυτή προσδιορίζεται πια από τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε», τόνισε. Σ

 

Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς του κ. Κοντονή περί «σταλινικής αριστεράς», ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: «Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση».

 

"Ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε αφορά τη Χρυσή Αυγή"

 

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι κατά την επικοινωνία που είχαν Κοντονής - Τσίπρας ο πρώτος δεν εξέφρασε τους προβληματισμούς που είπε δημοσίως, ούτε, όμως και απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.

 

Άφησε, επίσης, αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις του, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του Σταύρου Κοντονή για τον ποινικό κώδικα, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαφοροποιήθηκε κατά τη ψήφιση του στη Βουλή και υπογράμμισε ότι ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

 

Υποστήριξε, τέλος, ότι λόγω εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV