Το γλυπτό Έλληνα Θεού που έφτιαξε ομογενής καλλιτέχνης στην Αστόρια | piperata.gr Skip to main content
Αστόρια

Το γλυπτό Έλληνα Θεού που έφτιαξε ομογενής καλλιτέχνης στην Αστόρια

Έναν Έλληνα Θεό από χιόνι έφτιαξε ο Έλληνας καλλιτέχνης Μάριος Τζαβέλλας στο Αστόρια Παρκ. 
Το χιόνι που έπεσε πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Υόρκη ενέπνευσε έναν ομογενή καλλιτέχνη, ο οποίος δημιούργησε έναν Ελληνα θεό.

 

Ο Μάριος Τζαβέλλας πήγε για μια βόλτα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στο Αστόρια Παρκ. Εκεί, ξεκίνησε τη δημιουργία του με το σκεπτικό αρχικά να φτιάξει έναν χιονάνθρωπο. Στην πορεία προέκυψε κάτι που έμοιαζε με αρχαίο άγαλμα και το τελικό αποτέλεσμα έφερνε στον θεό Ποσειδώνα.

 

«Ηταν μια ιδέα της στιγμής, ξεκίνησα για πλάκα. Δεν το έχω ξανακάνει. Το μόνο δύσκολο ήταν το κρύο που με ενοχλούσε. Αρχικά προσπάθησα να κάνω έναν χιονάνθρωπο, μου άρεσε η υφή του χιονιού. Επειτα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μοιάζει με ένα άγαλμα και έτσι προέκυψε αυτό το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο Ποσειδώνας, ο θεός του χειμώνα ή του χιονιού» είπε στον «Ε.Κ.» ο κ. Τζαβέλλας.

 

Ο Ελληνας καλλιτέχνης έχει καταγωγή από τη Χειμάρρα και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών, έκανε πολλές εκθέσεις στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τα Τίρανα, το Αμστερνταμ, ενώ έχει φτιάξει άρματα για το καρναβάλι της Χαλκίδας.

 

Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του, «και όταν δεν κάνω τέχνη προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου να μοιάζει με αυτήν. Οταν φτιάχνω κάτι μου αρέσει να αισθάνομαι περισσότερο παρά να σκέφτομαι», λέει στον «Ε.Κ.».

 

Ο ίδιος αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική πριν από δύο χρόνια καθώς έχει συγγενείς στη Νέα Υόρκη. «Ο παππούς μου είχε έρθει εδώ και έχω πολλούς συγγενείς. Ηρθα να βρω τις ρίζες μου».

 

Πηγή: ekirikas.comAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV