Οι έξι πιο χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό! | piperata.gr Skip to main content
Οι έξι πιο χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό!

Οι έξι πιο χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό!

Το βιογραφικό σημείωμα είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις σε έναν εργοδότη, φρόντισε να είναι σωστά δομημένο και αύξησε τις πιθανότητες να είσαι ο επόμενος συνεντευξιαζόμενος για την δουλειά που ονειρεύεσαι!

 

Σε όλους έχει τύχει να στείλουμε βιογραφικά και να μην λάβουμε ποτέ απάντηση. Όταν αυτό δε, συμβαίνει συχνά η απόρριψη γίνεται προσωπική υπόθεση και τα βάζουμε με τον εαυτό μας...μήπως δεν είμαστε "αρκετοί" για αυτή τη θέση; Μήπως δεν αξίζουμε; Μήπως μας λείπουν γνώσεις και σπουδές; 

Η αλήθεια είναι πως το σωστό βιογραφικό είναι ο βασικότερος λόγος που θα σε οδηγήσει στην πόρτα του εργοδότη, από εκεί και έπειτα βάζεις τα δυνατά σου για μια συνέντευξη που θα τον εντυπωσιάσει!

 

 

Δες παρακάτω τις έξι πιο χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξεις σωστά το βιογραφικό σου!

 

1. Το βιογραφικό σας σημείωμα πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό

Ο εργοδότης δεν έχει στη διάθεσή του περισσότερο από 5 λεπτά για να δει κάθε βιογραφικό! Φρόντισε λοιπόν να μην υπερ-αναλύσεις τις δεξιότητές σου...πες τα πιο σημαντικά και τα υπόλοιπα θα είναι η πρόκληση για να σε καλέσει σε συνέντευξη!

 

2. Ελέγξτε δυο φορές το βιογραφικό σου για τυχόν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Ακόμη και το πιο απλό ορθογραφικό λάθος μπορεί να χαλάσει την πρώτη εντύπωση που χτίζει ο εργοδότης για εσένα. Μην βαριέσαι!  Δες το βιογραφικό σου διεξοδικά πριν το στείλεις και διόρθωσε τυχόν λάθη.

 

3. Προσάρμοσε το βιογραφικό σου ανάλογα με την θέση εργασίας που κοιτάς

Δεν είναι όλες οι δουλείες ίδιες, γι'αυτό και το βιογραφικό σου πρέπει να έχει συναφές περιεχόμενο με την θέση εργασίας που ζητάς. Φτιάξε περισσότερα από ένα βιογραφικό κα κάθε φορά μπορείς να συμπληρώνεις ή να αφαιρείς λεπτομέρειες.

 

4. Το προφίλ σου στο διαδίκτυο φρόντισε να συμφωνεί με όσα γράφεις

Οι υπεύθυνοι επιλογής συνεργατών διασταυρώνουν τα στοιχεία των βιογραφικών που λαμβάνουν. Αν λοιπόν διατηρείς προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα είναι ελεύθερα προς το κοινό. Φρόντισε να ακολουθούν την "γραμμή" που δίνεις μέσα από το βιογραφικό σου.

 

5. Προσοχή στα στοιχεία επικοινωνίας

Δώσε προσοχή στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνεις. Είναι σοφότερο να δημιουργήσεις ένα νέο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το πραγματικό σου όνομα και επίθετο και οχι κάποιο ψευδώνυμο που προέκυψε από τα σχολικά σου χρόνια!

 

6.  Ανάδειξε την προσωπικότητά σου

Δείξε τον καλύτερο εαυτό σου, χωρίς υπερβολές ή παραπλανητικά στοιχεία. Να θυμάσαι ότι η ειλικρίνεια μετράει περισσότερο απ' όλα.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV