Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ εντός του Μαρτίου σύμφωνα με το Bloomberg | piperata.gr Skip to main content
Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ εντός του Μαρτίου σύμφωνα με το Bloomberg

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ εντός του Μαρτίου σύμφωνα με το Bloomberg

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον Μάρτιο, μειώνοντας έτσι το ποσοστό έκθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg με τον επικεφαλής του του ΤΧΣ, Μάρτιν Τζούρντα να αναφέρει στο Bloomberg ότι η Τράπεζα θα εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο αυτόν τον μήνα και θα προχωρήσει στην άντληση των κεφαλαίων εντός το πρώτου τριμήνου.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 61,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και ζητούμενο είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούρντα στο Bloomberg, «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το είδος της ΑΜΚ - εάν θα είναι μία διαδικασία εξ ολοκλήρου μέσω αγοράς ή με έκδοση δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι Ταμείο θα ήθελε να δει το μερίδιό του να υποχωρεί κάτω από το όριο του 30%, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση της αγοράς.

 

Αναφερόμενος στα ζητήματα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Τζούρντα ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι το μέγεθος των κόκκινων δανείων με το ΤΧΣ να επιθυμεί αυτό να πέσει κάτω από το 10% έως το τέλος του έτους έναντι 35,8% στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV