Φωτιά στην Ραφήνα και Πάρνηθα- Εκκενώνεται οικισμός | piperata.gr Skip to main content
Πάρνηθα

Φωτιά στην Ραφήνα και Πάρνηθα- Εκκενώνεται οικισμός

«Μάχη» σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, καθώς μετά από τις πυρκαγιές σε Νέο Βουτζά και Ραφήνα νέα εστία εκδηλώθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στην Πάρνηθα εκδηλώθηκε στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ.

 

Στο σημείο σπεύδουν περισσότερα από πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Στη Ραφήνα, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

 

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Στους κατοίκους συστήνεται να αποφεύγουν τη διέλευση από την οδό Αρίωνος η οποία στην ουσία χωρίζει τους δήμους Αρτέμιδας - Λούτσας και Ραφήνας.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκενώνεται οικισμός καθώς η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια, ωστόσο η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν την εκκένωση.
 

 

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος Πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Παρασκευή.

 

Τέλος, όσον αφορά στο «μέτωπο» του Νέου Βουτζά, καλύτερη είναι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

 

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV