Κυπριακό: «Ναι» Αναστασιάδη σε άτυπη 5μερή υπό τον ΟΗΕ, με το συμφωνημένο περιεχόμενο | piperata.gr Skip to main content
ANASTASIADIS

Κυπριακό: «Ναι» Αναστασιάδη σε άτυπη 5μερή υπό τον ΟΗΕ, με το συμφωνημένο περιεχόμενο

Την ετοιμότητα του να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη στο πλαίσιο της επιστολής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή του με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ.

 

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κύπρου Κυριάκο Ι. Κούσιο, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε «την προσδοκία πως η άτυπη πενταμερής θα οδηγήσει σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης. Επιπλέον μίλησε για τη σημασία προώθησης ουσιαστικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ως και η σχετική παράκληση του γενικού γραμματέα, τα οποία θα δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα και τις προοπτικές για επίτευξη του στόχου επίλυσης του Κυπριακού. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν βοηθούν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος και ούτε βοηθούν στην επιτυχία ενός νέου διαλόγου».

 

Από την πλευρά της η Τζέιν Χολ Λουτ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει την άτυπη πενταμερή εντός Φεβρουαρίου 2021.

 

«Θα ήθελα, επίσης, να σας ενημερώσω ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, για να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τη συνάντηση του με την ειδική απεσταλμένη του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV