Όταν το Μαξίμου διαβάζει Piperata.gr και κρατά σημειώσεις | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης-Ράμα

Όταν το Μαξίμου διαβάζει Piperata.gr και κρατά σημειώσεις

Μόλις την περασμένη Παρασκευή (8/1) στηλιτεύαμε το τραπέζωμα του  Μητσοτάκη στον  Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα στο οποίο παρακάθισαν ο  υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας   και η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Ελένη Σουρανή.

 

Γράφει το ΜΙΑΣΜΑ

 

Η Σουρανή δεν φάνηκε πολύ καλά στο φωτογραφικό «κάδρο» επειδή  τον  Οκτώβριο του  2018 υπηρετούσε – όπως είχαμε γράψει – ως πρέσβης της  Ελλάδας στα  Τίρανα και δεν είχε κάνει το παραμικρό  όταν η  Αλβανική χωροφυλακή είχε εκτελέσει εν ψυχρω τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα.  Ούτε καν είχε νοιαστεί για τον ενταφιασμό του αφού το πτώμα παρέμενε 7-8 μέρες στα ψυγεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας με το πρόσχημα της εισαγγελικής έρευνας.

 

 Τέλος πάντων,  όλα  αυτά όχι μόνον τα διάβασαν στο Μαξίμου, όχι μόνο αισθάνθηκαν περίεργα αλλά  έστειλαν δίπλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον χαιρετισμό που είχαν ετοιμάσει για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της «Ομόνοιας» , του κόμματος  «που έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».  Φυσικά αν έλεγε ο  Μητσοτάκης τέτοια πράγματα , θα τον είχανε πάρει στο ψιλό  και θα τον κατηγορούσαν ότι τους κορόιδευε, αφού πριν  2,5 χρόνια είχε την ευκαιρία να βάλει το θέμα ψηλά ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο  (πχ στο ΕΛΚ)  αλλά δεν το έκανε.  Όλα  καλά όμως όσο υπάρχει  η… Κατερίνα που αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα της. 

 

 

«…Η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός, η ελεύθερη χρήση της ελληνικής γλώσσας, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων αποτελούν προαπαιτούμενα, με βάση τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται εκεί, όπως πάντα, για να παρακολουθεί τον βαθμό στον οποίο θα εκπληρώνονται αυτοί οι όροι, και να επισημαίνει τυχόν ελλείψεις και υστερήσεις». Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV