Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της» | piperata.gr Skip to main content
Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της»

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της»

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σχολιάζοντας ταυτόχρονα  τις κινήσεις του σεισμογραφικού Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να πλέει ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Ο κ. Ακάρ ανέφερε πως «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει Oruc Reis και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της Τουρκίας».

 

Το μήνυμα Ακάρ

 

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Ακάρ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έχει ως εξής:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV