Το πάνε στα άκρα οι Τούρκοι: «Είμαστε σε δική μας ΑΟΖ» απαντούν από το Oruc Reis στις ελληνικές φρεγάτες! | piperata.gr Skip to main content
Το πάνε στα άκρα οι Τούρκοι: «Είμαστε σε δική μας ΑΟΖ» απαντούν από το Oruc Reis στις ελληνικές φρεγάτες!

Το πάνε στα άκρα οι Τούρκοι: «Είμαστε σε δική μας ΑΟΖ» απαντούν από το Oruc Reis στις ελληνικές φρεγάτες!

Οι Τούρκοι παραμένουν συνεπείς στη στρατηγική τους και συνεχίζουν να προκαλούν αναζητώντας κάθε ευκαιρία για δημιουργία «θερμού» επεισοδίου.

  

Στο κάλεσμα των ελληνικών φρεγατών για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα απάντησαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, υποστηρίζοντας -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ - ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής ΑΟΖ».

 

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει αμετάβλητη από χθες το απόγευμα στις 17:30.

 

Το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, έχει ποντίσει καλώδια, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας.

 

Και αυτό γιατί τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις στο σημείο παραμένουν οι ίδιες, με δύο φρεγάτες να παρακολουθούν από κοντά κάθε κίνηση του Oruc Reis αλλά και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων.

 

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί σε σημεία – «κλειδιά» του Αιγαίου ενώ Πολεμική Αεροπορία και Στρατός Ξηράς παραμένουν σε μέγιστη επιφυλακή και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.