Γιαννακός αποκλειστικά στα PIPERATΑ: «Αν συνεχιστεί αυτή η διασπορά του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία δεν θ’ αντέξουν» | piperata.gr Skip to main content
Γιαννακός αποκλειστικά στα PIPERATΑ: «Αν συνεχιστεί αυτή η διασπορά του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία δεν θ’ αντέξουν»

Γιαννακός αποκλειστικά στα PIPERATΑ: «Αν συνεχιστεί αυτή η διασπορά του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία δεν θ’ αντέξουν»

Στην έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αποδίδει πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στο υγειονομικό προσωπικό.

 

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

 

Μιλώντας στα PIPERATA.GR ο κ. Γιαννακός λέει για το θέμα τα εξής: «Ενημερωθήκαμε ότι άλλοι τρεις συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Δυο ακόμη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένας τραυματιοφορέας και ένας γιατρός ανεβάζοντας, έως τώρα τον αριθμό σε 11. Η αλυσίδα της διασποράς του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο, συνεχίζεται.»
 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «μια νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό. Αυτή την ώρα γίνεται απολύμανση του τμήματος και τεστ στους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή. Είναι βέβαιον ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιου στη κοινότητα . Αυτό το διαπιστώνει κανείς από τα υποπτα κρούσματα που προέρχονται στα νοσοκομεία. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι Διασπορά υπάρχει και εντός των υγειονομικών μονάδων.»

 

Μιλώντας για τους συναδέλφους του υγειονομικούς που νοσούν από την Covi-19, ο κ. Γιαννακός λέει ότι «αρχίζει και ξεφεύγει η κατάσταση με τους συναδέλφους που νοσούν. Μέχρι τώρα έχουμε καταγράψει 33 συναδέλφους, γιατρούς και νοσηλευτές που νοσούν το τελευταίο δεκαήμερο.  Όσο και εάν θέλουμε να το κρύψουμε ο τουρισμός και οι λιγοστοί έλεγχοι στην κοινότητα για τον εντοπισμό κρουσμάτων δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αποτελεί καμπανάκι διότι είχαμε ησυχάσει.»

 

Ο κ. Γιαννακός δίνει έμφαση στην έλλειψη προστατευτικών μέσων για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. «Τα νοσοκομεία εχουν μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασιας. Μας πήραν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου υπάρχει έξαρση και νοσηλεύουν 15 περιστατικά. Χορηγούν στη παθολογική κλινική ένα κουτί γάντια για όλους τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτες για ένα οκτάωρο. Με ένα ζευγάρι γάντια το οκτάωρο ο κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα» επισημαίνει ο πρόεδρος της; ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει με πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

«Πηγαίνοντας από ασθενή σε ασθενή, γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκόμοι απολυμαίνουν τα γάντια που φορουν. Προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν έγιναν ποτέ παρά μόνο σε όσους εκτέθηκαν. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στα ύποπτα κρούσματα βγαίνουν σε δυο έως τέσσερις ημέρες, λόγω της έλλειψης μοριακών αναλυτών. Έτσι δεν περιορίζεται ο ιός. Εύχομαι περαστικά στη συνάδελφο που διασωληνώθηκε στη Λάρισα και φαίνεται ότι θα κερδίσει τη μάχη για τη ζωή

 

Ο κ. Γιαννακός κλείνει τις δηλώσεις του στα PIPERATA.GR με μια προειδοποίηση: «καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και κλινικές των νοσοκομείων. Εάν πάμε έτσι τέλος Σεπτεμβρίου το νοσοκομειακό σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εξ αιτίας των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζει.»

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.