Μπουρλά: Πούλησε μετοχές αξίας 5,6 εκατομμύρια δολαρίων την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο της Pfizer | piperata.gr Skip to main content
Μπουρλά

Μπουρλά: Πούλησε μετοχές αξίας 5,6 εκατομμύρια δολαρίων την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο της Pfizer

Την ημέρα που η Pfizer ανακοίνωσε την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 90% του εμβολίου που αναπύσσει από κοινού με τη γερμανική Biontech, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά έκανε αίτημα να πουλήσει μετοχές της εταιρείας, αξίας 5,6 εκατομμύρια δολαρίων.

 

Ο Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές στα 41,94 δολάρια ανά μετοχή, που ισοδυναμεί με το 62% της συμμετοχής του στην Pfizer, σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

 

Όπως ανέφερε ο φαρμακευτικός κολοσσός, οι μετοχές της πωλήθηκαν μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος αφού έφτασαν σε μια συγκεκριμένη τιμή, σύμφωνα με ενός προγράμματος που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

 

«Η πώληση αυτών των μετοχών αποτελεί μέρος του προσωπικού οικονομικού προγραμματισμού του Δρ. Μπουρλά και ενός προκαθορισμένου προγράμματος (10b5-1), το οποίο επιτρέπει, σύμφωνα με τους κανόνες SEC, σημαντικούς μετόχους και εμπιστευτικές εταιρείες των εισηγμένων εταιρειών να ανταλλάσσουν ένα προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε προκαθορισμένο χρόνο» ανακοίνωσε η εταιρεία. 

 

Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94$ την περασμένη Δευτέρα το πρωί μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας αύξηση δηλαδή 15% σε σχέση με τα 36,40$ που έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή ενώ τη Δευτέρα έκλεισαν 7,7% υψηλότερα στα 39,20$. Από τότε, η τιμή έχει πέσει στα 38,40$. 

 

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ εκείνη την ημέρα που ανακοινώθηκε η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στον τερματισμό μιας πανδημίας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV