Βουλή: Καυγάς Τσιάρα - Ραγκούση για τους πλειστηριασμούς | piperata.gr Skip to main content
Βουλή: Καυγάς Τσιάρα - Ραγκούση για τους πλειστηριασμούς

Βουλή: Καυγάς Τσιάρα - Ραγκούση για τους πλειστηριασμούς

Άγριο καυγά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει παράταση 15 ημερών στην προθεσμία επανυποβολής των αιτήσεων δανειοληπτών που είχαν κατατεθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη.

 

Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Γιάννη Ραγκούση όταν ο δεύτερος τον κατηγόρησε για θράσος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυρίζεται ότι 35.000 νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς επιδίδεται σε διασπορά fake news και τρομοκράτηση των πολιτών, καθώς από τους 37.000 υπόχρεους περισσότεροι από 20.000 μπήκαν πλατφόρμα για τον επαναπροδιορισμό και περισσότερες από 6300 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και κοινοποιηθεί από Πρωτοδικεία», είπε ο κ. Τσιάρας.

 

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λαιμητόμο που βάζει η κυβέρνηση πάνω από δεκάδες οικογένειες. «Είστε ο υπουργός που έχει νομοθετήσει την ασφυκτική ημερομηνία για χιλιάδες ανθρώπους και έρχεστε λίγες μέρες πριν να τροποποιήσετε τη δική σας επιλογή. Βάζετε τη λαιμητόμο πάνω από τόσες οικογένειες», υποστήριξε και πρόσθεσε τα εξής: «Δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας έρχεστε με τροπολογία χωρίς δε να μεριμνάτε τι θα γίνει με το επόμενο 15νθήμερο, τι θα γίνει με τις υποθέσεις αυτές; Με τις υποθέσεις που λήγουν 30 μέρες μετά; Τι θα γίνει; Αντί λοιπόν της σεμνότητας που θα άρμοζε, το θράσος».

 

Απαντώντας ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική τονίζοντας ότι οι αριθμοί ανταπόκρισης στην πλατφόρμα ικανοποιούν την κυβέρνηση και πως επειδή είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας δεν θα «αφεθεί κανένας συμπολίτης απροστάτευτος».

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV