Η Ιαπωνία ρίχνει «βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε»  | piperata.gr Skip to main content
Η Ιαπωνία ρίχνει «βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε» 

Η Ιαπωνία ρίχνει «βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε» 

Ο επικεφαλής της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων Suntory Holdings και κυβερνητικός σύμβουλος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν η Ιαπωνία μπορεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι η απόφαση πιθανότατα θα ληφθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

 

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή όχι, αλλά είναι ένα υπέροχο μήνυμα στον κόσμο, καθώς ξεπερνά τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

 

Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια», δήλωσε ο CEO της Suntory, Τακέσι Νινάμι, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Yoshihide Suga, σε διαδικτυακή συνέντευξη την Τετάρτη.

 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά την αναβολή του περασμένου έτους εξαιτίας της πανδημίας.

 

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η ελπίδα του κοινού για τους αγώνες έχει εξασθενήσει.

 

Ο Νινάμι είπε ότι πιθανότατα θα ληφθεί απόφαση έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς το τρίτο κύμα του ιού Covid-19 θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV