Κατρούγκαλος στα PIPERATA: «Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να λέει ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο σκάνδαλο Novartis» | piperata.gr Skip to main content
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PIPERATA.GR ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ANT1

Κατρούγκαλος στα PIPERATA: «Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να λέει ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο σκάνδαλο Novartis»

«Καταπέλτης» κατά του πρωθυπουργού είναι για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο PIPERATA.GR, υποστηρίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν εμπλέκονται πολιτικοί στο σκάνδαλο» αυτό, όταν υπάρχουν ακόμη πολιτικά πρόσωπα υπό διερεύνηση από την δικαιοσύνη…

 

Συνέντευξη στον Σωτήρη Γιατζόγλου

Στην συνέντευξή του, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί ολόκληρη στα PIPERATA (το απόγευμα της Τετάρτης 13/1), ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καλείται να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελευταία συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σχετικά με την υπόθεση Novartis. Ο πρωθυπουργός αρχικά παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis με παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρών, αλλά όταν ρωτήθηκε αν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα, απάντησε με βεβαιότητα: «Όχι, δεν υπήρξαν».

Έναν ισχυρισμό που έρχεται να απορρίψει μέσα από το PIPERATA.GR, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος:

«Αυτό δεν μπορεί να το λέει ένας πρωθυπουργός, όταν ακόμη είναι σε εκκρεμότητα η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη σε βάρος πολιτικών προσώπων. Ξέρετε ότι δεν έχει μπει στο αρχείο για όλους τους πολιτικούς η υπόθεση Novartis. Και πέραν αυτού μην ξεχνάμε και την υποχρέωση που πρέπει να έχει κάθε υπουργός – και άρα και ο Πρωθυπουργός - η οποία απορρέει από τη συνταγματική αρχή του σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών…»

 

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ακόμη ένα ιδιαίτερα «προβληματικό σημείο», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, στον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη:

«Το σημαντικό στο σκάνδαλο Novartis δεν ήταν μόνο ο χρηματισμός γιατρών μέσω αποστολής σε συνέδρια και μέσω άλλων τρόπων για να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis. Το βασικό πρόβλημα στο σκάνδαλο στην Ελλάδα ήταν ότι ακριβώς επειδή η χώρα μας ήταν «χώρα αναφοράς» για την τιμή των φαρμάκων για πολλές μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως ήταν η Ινδία και η Ρωσία, η υπερ-τιμολόγηση των φαρμάκων στην Ελλάδα, σήμαινε πολύ μεγάλα κέρδη για τη Novartis και στις μεγάλες αυτές αγορές… Το πώς θα τιμολογηθεί ένα φάρμακο όμως, δεν είναι απόφαση των γιατρών. Είναι απόφαση των πολιτικών αυτών που έχουν την πολιτική ευθύνη του υπουργείου υγείας. Δεν ήταν δυνατόν – επομένως - να υπάρχουν προβληματικές αποφάσεις σε αυτό τον τομέα - που όπως είπα διερευνώνται ακόμα από τη δικαιοσύνη - και να μην ανάγονται αυτές σε πολιτικούς. Τέτοιου είδους αδικήματα - αν υπάρχουν - μπορεί να γίνουν μόνο από πολιτικούς. Δεν μπορεί να γίνουν από έναν ιδιώτη. Από ένα γιατρό…»

 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στο PIPERATA.GR το απόγευμα της Τετάρτης 13/1 (σήμερα), καθώς μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν κι όσα ισχυρίζεται για τα ελληνοτουρκικά, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, την επικοινωνία του με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια κατά την διάρκεια της κρίσιμης περιόδου με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρεται και στους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του Ιουλίου του 2019, αλλά και τι τον «σημάδεψε» όσο ήταν ο ίδιος υπουργός… Διαβάστε, επίσης, που και γιατί συμφωνεί με τον Παύλο Πολάκη! 

 

Για τη διαδικτυακή σας ενημέρωση, μείνετε συντονισμένοι με τα PIPERATA. 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV