Γλυκό Αγίου Βαλεντίνου: Τρείς συνταγές για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου! | piperata.gr Skip to main content
Γλυκό Αγίου Βαλεντίνου: Τρείς συνταγές για εντυπωσιάσεις το ταίρι σου!

Γλυκό Αγίου Βαλεντίνου: Τρείς συνταγές για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου!

Στις 14 Φεβρουαρίου οι ερωτευμένοι έχουν την τιμητική τους. Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να ευχαριστήσεις το αγαπημένο σου ταίρι με ένα γλυκό τόσο ερωτικό όσο η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Μην φοβηθείς να παίξεις με την φαντασία σου! Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου άλλωστε σηκώνει...όλα τα γούστα! Χρωματιστά γλυκά, γλυκά σε σχήμα καρδιάς, φρούτα στα χρώματα του πάθους και πολλά...σιρόπια.

 

Δες παρακάτω 3 συνταγές για γλυκό του Αγίου Βαλεντίνου:

 

  1. Ερωτική Πανακότα

 

γλυκό αγίου βαλεντίνου

 

Για την πανακότα:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια
  • 200 ml γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 κομπόστα βύσσινο

1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βάλτε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό. Οι ζελατίνεςείναι σκληρές και πρέπει πάντα να τις μουλιάζουμε.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μέσα το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις φουσκώσει βγάλτε το απ΄τη φωτιά.

3. Τώρα ρίξτε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
Μοίρασε την πανακότα σε φορμάκια  τα οποία πρέπει να αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

 

Για το βύσσινο:

Σούρωσε τη κομπόστα και βράσε το ζουμί σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνοντας μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και απέσυρε απ’τη φωτιά. Πριν ρίξεις το σιρόπι πάνω στην πανακότα κρύωσε το πρώτα σε μπεν μαρί. Γαρνίρουμε από πάνω με βύσσινα!!

 

 2. Κέικ Ηφαίστειο

 

γλυκο αγιου βαλεντινου

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για 1-2 λεπτά.

Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάς μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς (περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύεις σιγά – σιγά το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στο ίδιο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βουτυρώνεις τέσσερα ατομικά φορμάκια και περνάς πολύ καλά με σκόνη κακάο τα εσωτερικά τοιχώματα (σαν να το αλευρώνεις. Χρησιμοποιείς κακάο για να μη φαίνεται στο κέικ). Μοιράζεις το μείγμα σοκολάτας στα φορμάκια και τα χτυπάς ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να φύγει τυχόν εσωτερικός αέρας. Αφήνεις τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210 βαθμούς. Βάζεις τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέτεις νερό μέχρι να καλύψει το μισό τους ύψος. Ψήνεις για 15 λεπτά, ξεφορμάρεις τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείς να συνοδεύσεις το λάβα κέικ με παγωτό της αρεσκείας σου!

 

  3. Μαρέγκα σε σχήμα καρδιάς

 

γλυκο αγιου βαλεντινου

 

Απολαυστικά μαρεγκάκια σε σχήμα καρδούλα για να εντυπωσιάσεις τον αγαπημένο σου!

 

Υλικά

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουτ. ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Περίπου 1 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι φράουλα πολύ μαλακό
  • Τρίμματα από λευκή σοκολάτα

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το ασπράδι με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να γίνει αφρός.
  • Σταδιακά πασπάλισε με τη ζάχαρη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Χτύπησε μέχρι η μαρέγκα να γίνει πολύ σκληρή και γυαλιστερή στην κορυφή, τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε περίπου 30 δευτερόλεπτα περισσότερο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 °.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πάνω από αυτό βάλε τις μαρέγκες που έχεις κάνει σε σχήμα καρδιά.
  • Ψήσε για 45 λεπτά, κλείσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες για 1.5 ώρα μέσα.
  • Περίπου 1 έως 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, γέμισε κάθε μαρέγκα με μαλακό παγωμένο γιαούρτι. Βάλε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Γαρνίρσε τις μαράγκες με τριμμένη λευκή σοκολάτα.

 

 



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV