Η Μπακογιάννη μέσω Τραμπ... προκάλεσε «σεισμό» στο Μαξίμου! | piperata.gr Skip to main content
Μπακογιάννη

Η Μπακογιάννη μέσω Τραμπ... προκάλεσε «σεισμό» στο Μαξίμου!

Ο τίτλος, ενδεχομένως να μπερδεύει. Όμως, πίσω από τις 8 λέξεις κρύβεται η ουσία. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ότι λέει, δεν το λέει τυχαία. Αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πολιτών (σ.σ. πανέξυπνη) και βλέποντας ενδεχομένως όσα θα συμβούν τις επόμενες μήνες, βγάζει την «ουρά» της απέξω. Ή τουλάχιστον, την… χρησιμοποιεί επ’ ωφελεία δική της και της οικογένειάς της.

 

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Διαβάσατε στο PIPERATA.GR ότι στον ανασχηματισμό έμεινε εκτεθειμένη. Επειδή όμως η ίδια δεν μασάει τα λόγια της, όσα υποστήριξε στον ΣΚΑΪ προκάλεσαν «σεισμό» στο Μαξίμου και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην πανελλαδική μέτρηση της Prorata, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 8 έως 11 Ιανουαρίου, υπήρχε το ερώτημα για όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ με το «ντου» στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με την έρευνα, τα κυρίαρχα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στην ελληνική κοινωνία από τα γεγονότα ήταν η αποστροφή και απογοήτευση. Οι επικρατέστεροι χαρακτηρισμοί ως προς αυτούς που εισήλθαν στο αμερικάνικο Καπιτώλιο είναι οι όροι «ακροδεξιοί» και δευτερευόντως οι όροι «εξτρεμιστές» και «περιθωριακοί».

 

Και πάμε στο ουσιώδες. Το 57% εκτιμά ότι είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να συμβούν παρόμοια γεγονότα τα επόμενα πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ μικρότερη μερίδα (41%) εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο στην χώρα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Προσέξτε, επιπλέον: Σχεδόν 6 στους 10 θεωρούν ότι με την πανδημία στο προσκήνιο, ενδεχομένως θα υπάρξουν «λαϊκές εξεγέρσεις», ακόμα και στην Ελλάδα!

 

Πάμε παρακάτω και δη στην Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πολύπειρη πολιτικός και πρώην υπουργός, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου περί έκρηξης της κοινωνίας και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με φόντο και αφορμή τα περιοριστικά μέτρα και το κλειστό λιανεμπόριο.

Αφού πρώτα, τόνισε ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στην επιστημονική επιτροπή, πέταξε τη «βόμβα»: «Ο κίνδυνος μίας ανεξέλεγκτης έκρηξης του κόσμου είναι μεγαλύτερος και πρέπει να συνυπολογιστεί»! Και κατέληξε: «Σήμερα χρειάζεται να αφήσουμε ατμό μέσα από την κατσαρόλα και για την κοινωνία και για την οικονομία».

 

Στο Μαξίμου, ακόμα «μελετάνε» την… άποψη της Ντόρας!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV