iPhone 12: Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο που «σηκώνει» 5G (vids) | piperata.gr Skip to main content
iPhone 12: Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο που σηκώνει 5G (vids)

iPhone 12: Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο που «σηκώνει» 5G (vids)

Σαν «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του iPhone» περιέγραψε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ την έλευση του πρώτου smartphone της εταιρείας του με δυνατότητες σύνδεσης σε δίκτυο 5G.

 

Η τετράδα των iPhone 12 που παρουσιάστηκαν, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό, είναι βελτιωμένα σε όλους τους επιμέρους τομείς των τεχνικών τους δυνατοτήτων.

Αν όμως κάποιος αναζητά οπωσδήποτε κάποια «επαναστατική» καινοτομία, αυτή θα μπορούσε να εντοπίζεται μόνο στην προσαρμογή του iPhone στις προδιαγραφές του 5G.

 

Δείτε την παρουσίαση:

 

 

Στην παρουσίαση του νέου iPhone γενικώς ήταν εμφανής η προσπάθεια την οποίαν κατέβαλαν οι ομιλητές να δείχνουν ενθουσιασμένοι με το «θαύμα» του 5G. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε το νέου τύπου δίκτυο -με τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα έναντι των προηγουμένων γενεών ασύρματων τηλεπικοινωνιών- να καταστεί διαθέσιμο παγκοσμίως και πλήρως λειτουργικό.

 

 

Η τετραμελής οικογένεια του iPhone 12 απαρτίζεται από το iPhone 12 Mini (με οθόνη 5,4 ιντσών), τα iPhone 12 και 12 Pro (στις 6,1 ίντσες), και τη ναυαρχίδα του μοντέλου, το iPhone 12 Pro Max, με οθόνη 6,7 ιντσών. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γενιά του, το iPhone διετίθετο σε 3 εκδόσεις, το iPhone 11 (6,1 ίντσες), το iPhone 11 Pro (6,1 ίντσες) και το iPhone 11 Pro Max (6,7 ίντσες). Η Apple δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το iPhone 12 Mini, το μικρότερο -και κατά την άποψη των στελεχών της- καλύτερο smartphone 5G στην αγορά.

Στις ΗΠΑ η τιμή του iPhone 12 Mini θα ξεκινά από τα 699 δολάρια και του iPhone 12 από τα 799 δολ. Δυνατότητα προ-παραγγελίας για το iPhone 12 δίνεται από τις 16 Οκτωβρίου και για το iPhone 12 Mini από τις 6 Νοεμβρίου (στις ΗΠΑ, εννοείται). Το iPhone 12 Pro διατίθεται για προ-παραγγελίες από τις 16 Οκτωβρίου, με τιμή από 999 δολάρια. Και το iPhone 12 Pro Max από τις 6 Νοεμβρίου, στα 1.099 δολ.

Το νέο iPhone 12 είναι κατά 11% πιο λεπτό, κατά 15% μικρότερο και κατά 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς (μαύρο, σκούρο μπλε, έντονο κόκκινο, ανοιχτό πράσινο και λευκό/ασημί), ενώ είναι εφοδιασμένο με οθόνη Super Retina XDR OLED με ανάλυση δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο iPhone 11. Νέας τεχνολογίας είναι επίσης η προστασία της οθόνης από τη φθορά, με την επίστρωση Ceramic Shield, η οποία αποτρέπει 4 φορές πιο αποτελεσματικά τη θραύση του κρυστάλλου της οθόνης από πτώσεις κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες του iPhone 12 ως φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας, χάρη στον επεξεργαστή A14 Bionic η ποιότητα εικόνας κυριολεκτικά απογειώνεται σε επίπεδα επαγγελματικού εξοπλισμού -ιδιαίτερα, δε, στην περίπτωση του iPhone 12 Pro Max. Μια συσκευή που μόνο ως πρόφαση μπορεί να χρησιμοποιείται ως τηλέφωνο. Στην πράξη είναι μια πανίσχυρη, υψηλής ευκρίνειας κάμερα, για στατική και κινούμενη εικόνα.

Το iPhone 12 διαθέτει δύο κάμερες και το iPhone Pro και Pro Max τρεις. Ωστόσο, η τη διαφορά κάνουν οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες παρέχουν στο χρήστη απεριόριστες δυνατότητες κατά τη λήψη και την επεξεργασία της εικόνας. Η κάμερα στο iPhone Pro Max εφοδιάζεται με ευρυγώνιο φακό με φωτεινότητα (διάφραγμα) έως 1,6. Ο αισθητήρας της είναι κατά 47% μεγαλύτερος, επιτυγχάνοντας 87% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για λόγους οικολογίας, οι φορτιστές δεν συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία του iPhone 12, παρά μόνο ένα καλώδιο σύνδεσης με κάποια πηγή φόρτισης. Σε αντιστάθμισμα όμως, έχει βελτιωθεί η ασύρματη φόρτιση των συσκευών.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV