Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές των νέων (vid) | piperata.gr Skip to main content
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές των νέων (vid)

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές των νέων (vid)

O OΗΕ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που θα αφήσει η πανδημία στους νέους ηλικίας 18 με 29 ετών.

 

Στην Έκθεση Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, υπογραμμίζονται ορισμένες σοβαρές και παράλληλα διαρκείς επιπτώσεις στις ζωές των νέων, κυρίως στον προγραμματισμό της. Ανησυχητικό είναι το γεγονός, πως δεν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

 

Τα στοιχεία βασίστηκαν σε συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν διαδικτυακά με 12 χιλιάδες νέους από 122 χώρες.

13% δεν έχει πρόσβαση σε μαθήματα, διδασκαλία οποιασδήποτε μορφής ή επιμόρφωση - το ποσοστό είναι 44% στις χώρες με χαμηλό ΑΕΠ

17% εργαζόταν πριν την πανδημία και τώρα δεν έχει εργασία

17% παρουσιάζει συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης

 

Η Σουζάνα Πουέρτο Γκονζάλες είναι ερευνήτρια στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας: «Το 65% των νέων φοιτητών δηλώνουν πως έχουν διδαχθεί λιγότερο από όταν ξέσπασε η πανδημία. Ένας στους δύο εξ αυτών πιστεύει ότι οι σπουδές τους θα καθυστερήσουν συνολικά, ενώ το 9% προβληματίζεται ότι ενδέχεται να αποτύχουν στους στόχους τους.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η έκθεση δείχνει ότι ένας στους έξι νέους έχει σταματήσει να εργάζεται από την αρχή της πανδημίας. Εικδικότερα, έχουν χαθεί θέσεις εργασίας από τους τομείς των υπηρεσιών, των πωλήσεων και στις βιοτεχνίες».

Από τα πλέον ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι η πανδημία και οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην εκπαίδευσης και την αγορά εργασίας καθιστά τους νέους ευάλωτους σε παραβιάσεις εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

ΒΙΝΤΕΟ:

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV