«Φέτος γιορτάζουμε την επανάσταση» - Η Κουμουνδούρου δίνει το σήμα κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού | piperata.gr Skip to main content
«Φέτος γιορτάζουμε την επανάσταση» - Η Κουμουνδούρου δίνει το σήμα κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού

«Φέτος γιορτάζουμε την επανάσταση» - Η Κουμουνδούρου δίνει το σήμα κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού

Το 1990 – 1991 στα 16-17 του τότε ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε απέναντι στον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και τον πήρε παραμάζωμα επειδή επεδίωκε αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ακόμη και επαναφορά της ποδιάς.

 

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

 

Το ίδιο έκανε και με τον Γιώργο Σουφλιά, τον διάδοχο του Κοντογιαννόπουλου, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι σχεδιαζόμενες τότε ρυθμίσεις.

 

Τριάντα χρόνια μετά, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ξανά να είναι το ίδιο δυναμικός όπως τότε παρότι μεσολάβησαν τόσα από τότε.

 

Ο κύβος ερρίφθη και το μήνυμα εστάλη σε όλη την επικράτεια μετά τις σχετικές αναφορές του αρχηγού της αντιπολίτευσης το μεσημέρι στη Βουλή. «Το νομοσχέδιο της Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, ο αποκλεισμός χιλιάδων νέων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αστυνομίες του Χρυσοχοϊδη που βάζει φύλακες παντού όπως στις φυλακές, δεν πρόκειται να ψηφιστούν» λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

 

Οι πορείες, τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR «οι φοιτητικές ομάδες από όλο το φάσμα της Αριστεράς και του ακτιβισμού, θα ενωθούν για να αναμετρηθούν στους δρόμους ενάντια στη συντήρηση και στον φόβο».

 

Η πρώτη γεύση δόθηκε χθες στην πλατεία Κοραή και δεν ήταν φυσικά κατευθυνόμενη. Η Αστυνομία περίμενε «σημαίες και σπέκουλα» κι είδε ξαφνικά να «ξεφυτρώνουν» από τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου 700 άνθρωποι. Το επόμενο βήμα αναμένεται πιο δυναμικό. «Μητσοτάκης το ’90 Μητσοτάκης το ’21. Φέτος γιορτάζουμε την επανάσταση» υπογραμμίζουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV