Βέμπερ: Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο | piperata.gr Skip to main content
Βέμπερ

Βέμπερ: Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο

Την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. 

 

«To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να διατηρήσει την πίεση στον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς, ούτε προκλήσεις στη θάλασσα. Δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά δεν θα υποχωρήσουμε», έγραψε ο Γερμανός πολιτικός.

 

 

Προ ημερών ο Βέμπερ είχε τοποθετηθεί ξανά επαινετικά απέναντι στην Ελλάδα για τον γρήγορη, όπως ανέφερε τότε, αντίδραση των ελληνικών Αρχών μετά τη φωτιά στη Μόρια.

 

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έβαλαν τη φωτιά μετανάστες που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και δεν ήθελαν να μπουν σε καραντίνα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό. Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου για την ελληνική πυροσβεστική, για τις ελληνικές αρχές, γιατί δεν υπήρξαν θύματα, δόξα τω Θεώ. Γιατί η πυροσβεστική παρενέβη και τα μικρά παιδιά έχουν ήδη απομακρυνθεί από το νησί. Από αυτή την άποψη η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης».

 

Τις τελευταίες ώρες εντείνεται στη Γερμανία η συζήτηση για πιθανή άφιξη περισσότερων προσφύγων και μεταναστών, με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων να κάνει λόγο για συμφωνία υποδοχής 1.500 μεταναστών από τα ελληνικά νησιά μεταξύ Μέρκελ - Ζέερχοφεν.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV