Κορωνοϊός: Αυξάνεται η ανησυχία για το γηροκομείο στη Γλυφάδα - Δέκα τα θετικά κρούσματα | piperata.gr Skip to main content
γηροκομείο

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η ανησυχία για το γηροκομείο στη Γλυφάδα - Δέκα τα θετικά κρούσματα

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ.


Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.


Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά.


Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.


Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής


Ο έλεγχος του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής «0» ήταν μία από τις εργαζόμενες. Μόλις έγινε γνωστό ότι έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ενημερώθηκε και έσπευσε ο ΕΟΔΥ για τα απαραίτητα τεστ.


Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα εντοπίστηκαν κρούσματα και σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, ενώ επτά ακόμη οίκοι ευγηρίας έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των τροφίμων τους.


Πρόκειται για: την κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μονάδες φροντίδας στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο κύμα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV