Σοφία Βούλτεψη: «Το κράτος μόνο πληρώνει και δεν εισπράττει φόρους»" | piperata.gr Skip to main content
 Σοφία Βούλτεψη

Σοφία Βούλτεψη: «Το κράτος μόνο πληρώνει και δεν εισπράττει φόρους»"

«Το κράτος μόνο πληρώνει και δεν εισπράττει φόρους» είναι η επισήμανση της Σοφίας Βούλτεψη για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στα δημόσια ταμεία λόγω της τεράστιας ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, μέσω της συνέντευξής της στα Piperata.gr.

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν διστάζει να επισημάνει το «παράδοξο» των ημερών μας λόγω της πανδημίας, το οποίο περιγράφει ως εξής: «το κράτος βρέθηκε να χρηματοδοτεί τον ιδιωτικό τομέα, αντί να χρηματοδοτείται το κράτος από τον ιδιωτικό τομέα όπως είναι το σωστό»…

 

Η Σοφία Βούλτεψη μάλιστα θεωρεί «ακατανόητη» την σκληρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση η οποία – όπως υποστηρίζει – βρίσκεται σε μια μοναδικά δυσχερή θέση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Όπως λέει, «το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάστηκε να θέσει σε επιφυλακή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα - είμαστε τώρα δέκα μήνες - το σύνολο των Ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού και μετά να θέσει συγχρόνως σε επιφυλακή το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της αλλά και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού της, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Καμία άλλη χώρα δεν βρίσκεται στη θέση που βρέθηκε η Ελλάδα. Και γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνομαι δηλαδή και την κριτική. Δεν την καταλαβαίνω την κριτική. Δηλαδή τι έπρεπε ακριβώς να συμβεί σε μία χώρα η οποία είναι σε μόνιμη επιφυλακή και μάλιστα σε συνθήκες κατά τις οποίες το κράτος μόνο «πληρώνει»; Έχει γίνει δηλαδή ο μοναδικός «εργοδότης» και δεν εισπράττει καθόλου ούτε από φόρους ούτε από πουθενά.

 

Μάλιστα η κ. Βούλτεψη, θεωρεί ότι η αντιπολίτευση στην χώρα μας, συμπεριφέρεται και κοινοβουλευτικά λάθος, μη-στηρίζοντας τις αποφάσεις για τα μέτρα ενίσχυσης και τα υγειονομικά μέτρα, φέροντας ως παράδειγμα την αντιπολιτευτική αλληλεγγύη στην Ιταλία, την Σουηδία, την Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο… 

 

Η ίδια καταλήγει στην συνέντευξή της:

 

«Έχει βρεθεί το κράτος να χρηματοδοτεί τα πάντα. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω… Δηλαδή πώς μπορείς σε μία τέτοια κατάσταση να κάνεις τόσο επιθετική αντιπολίτευση…»

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV