Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με σιρόπι (vid) | piperata.gr Skip to main content
σοκολατόπιτα

Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με σιρόπι (vid)

Εύκολη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου για αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα με σιρόπι.

 

Υλικά

Για το κέικ

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη

3 κ.σ. κονιάκ

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

5 αυγά

200 ml νερό

100 γρ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

75 γρ. κακάο σε σκόνη

Για τη γκανάς

250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και όταν μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Μοντάρισμα

Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια, περιχύνουμε με το σιρόπι και περιμένουμε να το απορροφήσει. Περιμένουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα. Απλώνουμε με τη μαρίζ. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο να δέσει πριν τη σερβίρουμε.

 

Πηγή: mamapeinao.gr



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV