Ιταλία: 845 κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα - Τι θα γίνει με τα σχολεία | piperata.gr Skip to main content
Ιταλία

Ιταλία: 845 κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 845, δηλαδή 203 περισσότερα σε σχέση με την Τετάρτη. 

 

Όπως έγινε γνωστό, έξι ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

 

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, από τις 16 του περασμένου Μαΐου. Η αύξηση των εστιών μόλυνσης, το τελευταίο δεκαήμερο, είναι αδιάκοπη.

 

Όπως τονίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες, σημαντικό ρόλο στην ανοδική αυτή πορεία, παίζει η επιστροφή Ιταλών τουριστών από το εξωτερικό. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν νέα κρούσματα και στις είκοσι μια ιταλικές περιφέρειες.

 

Τα περισσότερα νέα περιστατικά καταγράφηκαν στις περιφέρειες Βένετο, Λομβαρδία, στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Μπολόνια.

 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

 

Παράλληλα, η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε ότι το σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

 

«Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε η Ατσολίνα.

 

Εξήγησε δε, ότι «θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα, σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς» και ότι «αναζητήθηκαν μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε τα παιδιά, κατά την διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν την μάσκα τους».

 

Από σήμερα, παράλληλα, οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ σε καθηγητές, δασκάλους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

 

Στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, έχουν ήδη ζητήσει να μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ δέκα χιλιάδες άτομα.

 

Από την περιοχή του Βένετο, τέλος, ο περιφερειάρχης της Λέγκα, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως «παιδιά έξι ή οκτώ ετών μπορούν να φορούν την προστατευτική μάσκα επί σειρά ωρών, κάθε ημέρα». Το προληπτικό μέτρο που η περιφέρειά του θεωρεί αναγκαίο, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV