Αφράτο κέικ με κολοκύθα και κανέλα | piperata.gr Skip to main content
κολοκύθα

Αφράτο κέικ με κολοκύθα και κανέλα

Ο μήνας Νοέμβριος είναι ο καλύτερος για την κολοκύθα, η οποία μας δίνει υπέροχες γεύσεις τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές συνταγές. Γι' αυτό σήμερα σας προτείνουμε αφράτο γλυκό κέικ με κολοκύθα.

 

Υλικά

 

280γρ. κολοκύθα τριμμένη

240γρ. ζάχαρη

2 αβγά + 1 κρόκος

100γρ. βούτυρο αγελάδος

125γρ. σπορέλαιο

280γρ. αλεύρι γ.ο.χ

10γρ. μπέικιν πάουντερ

4γρ. μαγειρική σόδα

1γρ. κανέλα

2γρ. αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV