Τα μακαρόνια με κιμά αλλιώς - Με κριθαράκι σταφίδες και κουκουνάρι | piperata.gr Skip to main content
κριθαράκι

Τα μακαρόνια με κιμά αλλιώς - Με κριθαράκι σταφίδες και κουκουνάρι

Τα μακαρόνια με κιμά σε μία παραλλαγή εξίσου νόστιμη με κριθαράκι, σταφίδες και κουκουνάρι. Ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο.

 

Υλικά

 

400γρ. κριθαράκι (μέτριο)

600γρ. κιμά

2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες μικρές, μουλιασμένες σε ½ φλιτζάνι νερό

2 κ.σ.  κουκουναρόσπορους

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 φλιτζάνι πηχτό χυμό ντομάτας

250ml ζωμό από κρέας ή λαχανικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κ.σ.  βούτυρο

½ κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ.  κόλιανδρο τριμμένο

1/4 κ.γλ.  μπαχάρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

τυρί τριμμένο για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και τον ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το χυμό της ντομάτας, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.

Βράζετε το κριθαράκι στο ζωμό για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλετε) μέχρι να πιει τα υγρά και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα του κιμά. Ανακατεύετε καλά.

Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε τους κουκουναρόσπορους μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας να καλυφθούν με το βούτυρο.

Προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο κριθαράκι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.

 

Πηγή: olivemagazine.gr



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV