"Υπουργέ, ψυχραιμία, ψυχραιμία"! Ο διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis... | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος

"Υπουργέ, ψυχραιμία, ψυχραιμία"! Ο διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που το τουρκικό Oruc Reis βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

Ειδικότερα, κατά την κοπή της καθιερωμένης πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, είπε πως από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό και τον οποίο ενημέρωνε για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis.

 

«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση. Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία».

 

Μετά από λίγες ώρες ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε. «Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε; Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει. Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ; Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα».

 

Ο Νίκος Παναιωτόπουλος, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το τουρκικό πλοίο, να επιχείρησε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Αθήνας.

 

«Μάλλον παρασύρθηκε, δεν είχε άλλη επιλογή απ' το να πάει όρτσα στον καιρό, καθότι είχε απλωμένα καλώδια χιλιομέτρων και για να μην διαταραχτεί η σειρά των καλωδίων έπρεπε να έχει συγκεκριμένη πορεία που το οδήγησε στις δικές μας περιοχές, από την άλλη η ανταπόκριση μας έπρεπε να είναι άμεση, γιατί εκτός από το τυχαίο, ξέραμε πολύ καλά ότι τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας»...Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV