Έξαλλη με τον Κούγια η πρόεδρος του Εφετείου: «Τα έχω δει όλα»! - Διεκόπη για τις 27 Φεβρουαρίου η δίκη για τα στημένα (upd) | piperata.gr Skip to main content

Έξαλλη με τον Κούγια η πρόεδρος του Εφετείου: «Τα έχω δει όλα»! - Διεκόπη για τις 27 Φεβρουαρίου η δίκη για τα στημένα (upd)

Απίθανα πράματα συμβαίνουν στην δίκη για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή έναν εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και δικηγόρο -και στενό φίλο πλέον- του υπόδικου και βασικού κατηγορούμενου (και) σ' αυτή την υπόθεση, του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα, ακόμη και η πρόεδρος του Εφετείου «βγήκε από τα ρούχα της» και έφτασε στο σημείο να διακόψει προσωρινά τη δίκη, καθώς ο περιβόητος κ. Αλέξης Κούγιας, την ώρα που κατέθετε, έπιασε κουβέντα με τους κατηγορούμενους για έναν διαιτητή από την Κόρινθο.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Πιο συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί ο εξής διάλογος, κατά τη διάρκεια που κατέθετε ως μάρτυρας ο γνωστός ποινικολόγος...

Πρόεδρος: Μιλάτε στην κατάθεση σας για Εγκληματική Οργάνωση...

Κούγιας: «Μέχρι το 1996 η διοίκηση της ΕΠΟ ήταν απόρροια του ποιο κόμματος ήταν στην κυβέρνηση. Οι εκλογές της ΕΠΟ ποτέ δεν ήταν καθαρές, ελέγχοντας τη διοίκηση της ΕΠΟ, ελέγχεις και τη διαιτησία».

Κούγιας (απευθυνόμενος στην πρόεδρο που πήγε να τον διακόψει για ερώτηση): «Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον, να μου το πείτε!" Το Koriopolis είναι γέννημα του Πατέρα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες, σας το λέω ευθέως. Αν θέλετε να προστατέψετε κάποιον να μου το πείτε».

Εισαγγελέας: «Αντιλαμβάνεστε αυτό που λέτε;».

Κούγιας: «Ναι, το αντιλαμβάνομαι, Αφήστε να με πω αυτά που θέλω. Αν δεν σας τα πω, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Κι εσείς και εγώ σε αυτή τη διαδικασία έχουμε χρησιμοποιηθεί».

Πρόεδρος: «Υπάρχουν κάποιοι κατηγορούμενοι...».

Κούγιας: «Πρέπει να καταλάβετε πως έγιναν κατηγορούμενοι. Ο ανακριτής Ανδρεάδης ήταν προκατειλημμένος, Υπάρχει ένα πρόσωπο ο Πατέρας, τον έδιωξαν κλοτσηδόν, γιατί έκανε κακή διαχείριση. Ήταν φίλος από μικρός με τον Μαρινάκη και για να τους εκδικηθεί που τον έδιωξαν, άρχισε να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Εισαγγελέα και μένα, με κάλεσε και μου έδωσε δύο κασέτες, με συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Εγώ τις έδωσα στην Εισαγγελέα. Κάθε εβδομάδα, ο Παπαδόπουλος, παίρνει ένα πούλμαν και λεφτά και πηγαίνει σε εκλογές των Ενώσεων με σκοπό να συνεχίσει ότι είχε γίνει το 1996.

Είχαμε αποφασίσει μαζί με Πατέρα, Αλαφούζο, Θωμαϊδη, Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους ο Πατέρας είχε υποχείρια του (εννοεί τους δύο τελευταίους), να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θέλαμε να αποκαλύψουμε αλήθειες, οι οποίες όμως, δεν ήταν η απόλυτη αλήθεια. Αν δεν σας πω ποιος είναι ο Σάββας, μετά θα φτάσω στους κατηγορούμενους. Και αυτά που είχα πει, και αυτά που θα πω τώρα, είναι αλήθειες. Εκείνη την περίοδο στόχος του Αλαφούζου ήταν ο Μαρινάκης. Με πήρε τηλέφωνο ο Πατέρας και μου είπε, "έλα να δεις ποιοι σε στήνουν". Από τις κασέτες κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου, το σύστημα.

Πήγα στη Ράικου (σ.σ. πρώην εισαγγελέας διαφθοράς). Φαίνονταν ότι Μπέος και Τσακογιάννης μπορούσαν να βάζουν όποιον διαιτητή ήθελαν. Στην πρώτη κατάθεση μου στον Κορέα, είπα αυτά που είχα ζήσει. Δεν έχω κάτι που να ξέρω για τον Κουρίδη. Αυτή η παράγκα - εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε από το 1996. Ήταν ο Παπανικολάου και ο Υφαντής που ουσιαστικά διοικούσαν την ΕΠΟ. Είπα ότι αφού παρέμειναν από το 1996, ήταν η διοικητική ομάδα. Ο Χατζηαποστόλου μαζί με τον Σάββα με κάλεσαν σε ραντεβού και μου είπαν ότι ο Παπανικολάου, ο Υφαντής και ο Σταθόπουλος ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους διαιτητές...».

Πρόεδρος: Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό...

Κούγιας: «Να προωθήσουν τους διαιτητές και να τους ελέγχουν. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και συνεργάτες τους... ακόμη βρίσκονται στο παρασκήνιο. Από το 2003 και μετά έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα για κρίσεις μου για τους διαιτητές. Τα λάθη των διαιτητών θεωρούσα ότι ήταν σκόπιμα, κρίση μου ήταν αυτό. Είπα ότι αυτοί επειδή είναι τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, κατά την κρίση μου είναι η ηγετική ομάδα».

Εκείνη την ώρα ο Αέξης Κούγιας ξεκινάει να διαπληκτίζεται με συνηγόρους και κατηγορούμενους...

Έξαλλη... η πρόεδρος διακόπτει!

Πρόεδρος: «Διακόπτεται η δίκη προσωρινά. Τα έχω δει όλα! Οι συνήγοροι να προσπαθήσουν να πείσουν τους μάρτυρες και οι μάρτυρες τους κατηγορούμενους...»!

Να σημειωθεί ότι η δίκη θα πρέπει να διακοπεί σήμερα (Τετάρτη 19/2) στη 1.00μμ, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένοι σκοπίμως επεδίωξαν τη μπαχαλοποίηση στην αίθουσα του Δικαστηρίου...

Τελικά, η έδρα του Δικαστηρίου επανέρχεται στις 11:25 πμ, όπου συνεχίζεται η κατάθεση Κούγια...

Ειδικότερα, μετά τη διακοπή ο μάρτυρας εκλήθη από την πρόεδρο να αναφερθεί αν έχει κάποιο στοιχείο για τους κατηγορούμενους και τα στημένα ματς, για να πάρει αρνητική απάντηση από τον κ. Κούγια!

«Δεν ήμουν μπροστά, ούτε γνωρίζω από τρίτο πρόσωπο αν η συμπεριφορά των διαιτητών ήταν αποτελέσματα της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων» κατέθεσε.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την πρόεδρο του δικαστηρίου ως προς την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με βάση τα όσα είχε καταθέσει ο μάρτυρας κατά το παρελθόν.

«Από το 1996 όποια ομάδα αν είχα, έβρισκα απέναντι μου αυτή την ομάδα. Απέναντι μου στο Koriopolis είχα εγκληματίες. Με τον Μαρινάκη γνωρίστηκα με την μεταγραφή του Πλιάγα και τώρα έχουμε εξαιρετική σχέση. Δεν θα τον έδινα στον Ολυμπιακό λόγω της αντιπάθειας που είχα τότε. Στόχος τότε ήταν ο Μαρινάκης. Ο Μαρινάκης ανέλαβε το 2010, Από το 1996 μέχρι τότε ήταν τα ίδια πρόσωπα. Ο Μαρινάκης ήταν στοχοποιημένος.

Κάθε εβδομάδα ο Λαϊνης (σ.σ. αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) μου ασκεί δίωξη και βρέθηκα κατηγορούμενος για κακούργημα και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Στόχος ήταν ο Μαρινάκης τότε. Το μίσος του Μαρινάκη σε μένα και μένα για τον Μαρινάκη ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Εμένα στόχος μου δεν ήταν ο Μαρινάκης, ο Τσακογιάννης με τον Μπέο ήταν. Αν δείτε μια συνομιλία που είχε με τον Καραπαπά με μένα θα δείτε επίθετα σκληρών χαρακτηρισμών.

Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαιτησία. Ο Σαρρής, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι ένας τζέντλεμαν. Δεν έχω γεγονότα ότι ο Κουρίδης ήταν μέσα σε αυτή την ηγετική ομάδα. Προσωπική στάση με Σταθόπουλο δεν είχα ποτέ. Στοιχείο που να ξέρω ότι έχει κάνει κάτι παράνομο στην ΕΠΟ, δεν έχω. Ήταν όμως στην ΕΠΟ, την περίοδο που ήταν καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.'Ο Κωνσταντινέας ήταν ένας κλόουν. Έβλεπες έναν μαντράχαλο να τρέχει μέσα σε έναν αγώνα. Με ένα κάψιμο φούρνου έγινε βουλευτής.

Τον Προύντζο τον αντιπαθούσα ιδιαίτερα. Ο Αστέρας είχε ανέβει πέντε χρόνια, ισάριθμες κατηγορίες και ο Προύντζος ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Άρα...

Προσωπικά υποπτεύομαι πολλά βρώμικα πράγματα για τον Δούρο, αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο. Ο Αμπάρκιολης ήταν πολύ κακός διαιτητής, μου έκανε εντύπωση πώς είχε ανέβει στη Super League. Στο Koriopolis ήταν όλοι οι παράνομοι του ποδοσφαίρου, όσοι είναι τώρα συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ο Σπάθας ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της διαιτησίας. Ο Σα Πίντο ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τον Σπανό τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τους καλύτερους παράγοντες, έχει βάλει πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να επηρεάσει ποδοσφαιριστές του για έναν αγώνα. Για τον Κομπότη δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.»

12:25: Διακόπτεται η δίκη, για να συνεχιστεί στις 27 Φεβρουαρίου με τη συνέχιση της κατάθεσης Κούγια, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του εισαγγελέα έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μεταξύ, αυτών και στις ερωτήσεις του συναδέλφου στο νομικό επιτελείο... του υπόδικου Μαρινάκη!

Όπως και να έχει, λοιπόν, θα 'ρθει η στιγμή που ο κ. Κούγιας θα ολοκληρώσει την κατάθεση του... Αμέσως μετά, όμως, θα πρέπει να απολογηθεί -δημοσίως και λεπτομερώς-, δεν αποκλείω και στις αρχές, για όσα εντελώς διαφορετικά έχει υποστηρίξει με βαρύγδουπα επιχειρήματα και κατηγορηματικό τρόπο, επί των ηχογραφημένων από την ΕΥΠ συνομιλιών (και όχι από τον Πατέρα) για τα στημένα παιχνίδια, καθώς και κατά του υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη (σήμερα πλέον εργοδότη του) περί «χούντας ποδοσφαίρου» και αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης!

Υπάρχουν βίντεο-ντοκουμέντα...Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV