Η πιο ζουμερή και αρωματική σοκολατόπιτα είναι νηστίσιμη! | piperata.gr Skip to main content

Η πιο ζουμερή και αρωματική σοκολατόπιτα είναι νηστίσιμη!

Η πιο εύκολη, ζουμερή και αρωματική σοκολατόπιτα που έχετε φάει είναι νηστίσιμη! Ποιος θα το περίμενε. Γρήγορη στην παρασκευή, μπορείτε να την απολαύσετε την περίοδο της νηστείας την Σαρακοστή.

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 κούπα ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 βανίλιας
6 κ.σ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την σόδα.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα, το ταχίνι, το λάδι και την βανίλια.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας μέσα στα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε αντικολητικό χαρτί στον πάτο. Προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Λίγο πριν ψηθεί το κέικ, ξεκινάμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζοντας για 5 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV