Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» (vid) | piperata.gr Skip to main content

Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» (vid)

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η κοινωνία και η δημόσια υγεία».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπαγώσουν «οι 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», «να επισπευσθεί η τοποθέτηση των 2.000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία», να ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία λείπουν», αλλά και «να προχωρήσει η στήριξη των ΜΕΘ, με παράλληλη επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Ακόμη, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε τη σημασία της «αξιοποίησης των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη του πληθυσμού, πόσο μάλλον σε περιόδους πρωτοφανούς κρίσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «την περίοδο 2015-2019 προσλάβαμε 19.000 ανθρώπους στο δημόσιο σύστημα υγείας που κατέρρεε», εκ των οποίων «πάνω από 8.500 ήταν μόνιμο προσωπικό», ενώ «μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις το ισοζύγιο στην τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 11.500 επιπλέον προσωπικό σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε».

«Δεν μπορει να είναι σχήμα λόγου η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Πέρα από τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια, περιμένουμε από την κυβέρνηση πράξεις, πριν το σύστημα φτάσει στα όριά του», τόνισε, ασκώντας κριτική στο γεγονός ότι «και στο σημερινό υπουργικό ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα περιοριστικά μέτρα προς τους πολίτες, που επιδεικνύουν, πάντως, μεγάλη συμμόρφωση». «Πρέπει να αναγνωριστεί αυτό στο λαό μας» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε τη σημασία του «να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ μέτρων πρόληψης και προστασίας, αλλά και προάσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών». «Όσα διακινούνται περί στρατού παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα εκτός δημοκρατικού πλαισίου».

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «ένα γενναίο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, εργαζομένων και επιχειρήσεων, με χρηματοδότηση σε επίπεδο άνω του 10% του ΑΕΠ και πίεση στην Ευρώπη ώστε να αναλάβει μέρος αυτών των βαρών». «Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους έκρηξης της ανεργίας» υπογράμμισε «αλλιώς η κρίση θα είναι πιο βαθιά από αυτή που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία».

Δείτε τις δηλώσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=peRVABzG5ZE&feature=emb_titleAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.