Τσιόδρας: Στους 28 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό (live εικόνα) | piperata.gr Skip to main content

Τσιόδρας: Στους 28 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό (live εικόνα)

Στα 966 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας καθώς καταγράφηκαν 74 νέα. Ακόμη έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα συνολικά στη χώρα μας. Οι 23 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας 66 άτομα νοσηλεύονται, οι 65 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, 52 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά σιγά κάποιοι θα αποκτούν, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανά την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ξεκίνησε την αποστολή κλιμακίων με συνεισφορά των Γιατρών του Κόσμου σε περιοχές της Ελλάδα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό ενώ ενίσχυσε και χρηματικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναφορικά με τα τεστ για τον κορωνοϊό είπε πως τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό σε αυτή τη φάση. «Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά. Στη μάχη με τον ιό θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της πανδημίας», είπε.

Ο κ. Τσιόδρας συνέχισε λέγοντας πως σε μελέτη εκτίμησης κινδύνου εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

«Τι θα βλέπαμε αν δεν είχαμε βάλει μέτρα. Εφιαλτικά τα σενάρια με 40 εκατ. θανάτους. Μιλούν και για ημίμετρα μόνο για ηλικιωμένους. Ακόμη και με ημίμετρα, 40% μείωση κοινωνικών επαφών θα σώζονταν 8 εκατ. ζωές. Όλοι πλέον υιοθετούν στρατηγικές ανάλογες με τις δικές μας. Η γρήγορα, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων γλιτώνει σημαντικό αριθμό θανάτων».

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

Χαρδαλιάς: «Η καραντίνα είναι απαίτηση του ελληνικού λαού»

Παίρνοντας το λόγο από τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως παρελήφθησε υγειονομικό υλικό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το οποίο θα διατεθεί στα νοσοκομεία.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται και άλλες παραλαβές από άλλες χώρες.

Τόνισε πως η εντατικοποίηση ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα πρόστιμα.

«Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να παραμείνουν για όσο τους συστήνεται. Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χαρδαλιάς ερωτηθείς για το εάν θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας απάντησε ως εξής: «Τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τα μέτρα που θα πάρουμε. Τα δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι και τα μελετάμε και τα αξιολογούμε καθημερινά. Δεν είναι ώρα για σενάρια και υποθέσεις. Το κράτος είναι έτοιμο για οπουδήποτε σενάριο όσο ακραία και αν είναι».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV