Featured Πιπεράτα παρασκήνια

«Ωμή παρέμβαση» με mail… ο Γ. Μυτιληναίος απειλεί το ΔΣ της ΕΟΙ: «Κούβελος ή τέλος οι χορηγίες»

Την ώρα που η πολιτεία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να εκδημοκρατίσει και να εξυγιάνει τις αθλητικές ομοσπονδίες, κι ενώ έχουμε μπει στη τελική ευθεία για την εκλογή των νέων διοικητικών συμβουλίων τους, δυστυχώς, με μη συνταγματική διαδικασία στο όνομα της πανδημίας (βλ. διαδικτυακή πλατφόρμα «Ζευς»), ορισμένοι παράγοντες χρησιμοποιούν πάνω-κάτω τις ίδιες αθέμιτες και ανήθικες μεθόδους.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Με ωμή παρέμβαση στα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας ιππασίας, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μυτιληναίος, εμμέσως πλην σαφώς εκβιάζει την επανεκλογή στην ΕΟΕ του σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, κουνιάδου του πρωθυπουργού, κουμπάρου του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη -με τον οποίο και ο ίδιος έχει άριστες σχέσεις-, διαμηνύοντας ότι θα καταθέσει το ποσό που αφορά στις πληρωμές του υπαλληλικού προσωπικού της ΕΟΙ, αλλά να μη θεωρούν δεδομένη την οικονομική στήριξη του, αν δεν προκύψουν τα προσδοκόμενα -από εκείνον- εκλογικά αποτελέσματα.

Για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα που δίνει για να μη χάσει τη θέση του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ), η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Ενδεικτικό είναι το email που στάλθηκε χθες Σάββατο (13/2) το μεσημέρι από τον επιχειρηματία-εφοπλιστή Γιάννη Μυτιληναίο προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΙ και το περιεχόμενο του οποίου φέρει στο φως της δημοσιότητας σήμερα (Κυριακή 14/2) αποκλειστικά το Piperata.gr και ειδικότερα η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια».

Να σημειωθεί ότι το mail έχει προωθηθεί υπό μορφή καταγγελίας στη στήλη από χθες το απόγευμα (Σάββατο 13/2) και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής, καθώς απ’ αυτή την αλληλογραφία, εκτός από την ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΟΙ, αποδεικνύεται ότι παρανόμως έχουν δαπανηθεί τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης σε άλλους σκοπούς απ’ αυτόν για τον οποίο δόθηκαν από την ΓΓΑ και αφορούσαν στην πλήρη κάλυψη της μηνιαίας μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ομοσπονδίας ολόκληρο το έτος!

Ο επιχειρηματίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει (έπειτα από σχετική ερώτηση της ΕΟΙ) ότι θα συνεχίσει να δίνει χρήματα μέσω χορηγίας και τη νέα σεζόν, αρκεί στις επερχόμενες εκλογές να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς. Δηλαδή ζητά ωμά και ξεκάθαρα να εκλεγούν πάλι τα ίδια –αρεστά στον ίδιο– πρόσωπα, τα οποία και κατονομάζει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Μυτιληναίος θα συνεχίσει να είναι χορηγός αρκεί να παραμείνει εκπρόσωπος της ιππασίας στην ΕΟΕ ο Ισίδωρος Κούβελος (δεν μπορεί να θέσει πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού έχει εξαντλήσει τις θητείες του με βάση τον νέο νόμο Αυγενάκη) και παράλληλα να τον διαδεχτεί στη προεδρία ο σημερινός Α΄ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καρακασίλης!

«…Αντιλαμβάνομαι δε ότι στον δημόσιο διάλογο ενόψει εκλογών δίνονται ανυπόστατες διαβεβαιώσεις ότι η συνέχιση της στήριξης μου στην Ομοσπονδία είναι δεδομένη ακόμα και αν εκλεγούν κάποιοι που αμφισβητούν ακόμα και τα προφανή όπως είναι η ανάγκη συνέχισης της εκπροσώπησης της ιππασίας στην ΕΟΕ από τον Ισίδωρο Κούβελο αλλά και η διαδοχή του Ισίδωρου στην προεδρία της ΕΟΙ από τον Κώστα Καρακασίλη…» αναφέρει χαρακτηριστικά το mail-παρέμβαση του Γ. Μυτιληναίου προς όλους τους ενδιαφερόμενους…

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της ομοσπονδίας, μιλώντας στο Piperata.gr, το μείζον στις εκλογές αυτές για τον κ. Κούβελο και προφανώς και για τους κ. Μητσοτάκη και Αυγενάκη, δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος στην ΕΟΙ, αλλά να παραμείνει στην ΕΟΕ ο σύζυγος της Ντόρας (με την οικογένεια της οποίας διατηρεί στενές σχέσεις η οικογένεια του πρώην προέδρου της ΦΕΕ, αλλά και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης) και υποστηρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή η τάση δεν είναι υπέρ του, γι’ αυτό και αναζητά τρόπους να αλλάξει τους συσχετισμούς. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και το email του επιχειρηματία, που προσπαθεί εντελώς κυνικά να ανατρέψει τα διαφαινόμενα αποτελέσματα, τα οποία, όπως όλα έδειχναν, θα ήταν σε βάρος του κουνιάδου του πρωθυπουργού.

Τι λέει στο email

Ολόκληρο το περιεχόμενου του mail Μυτιληναίου, αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία πολλά χρόνια η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει την Ελληνική ιππασία συστηματικά και με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς ουδέποτε να ζητήσουμε οποιοδήποτε.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η βοήθεια αυτή όπου και με όποιο τρόπο δόθηκε εκτιμήθηκε και έπιασε τόπο.

Ειδικά η βοήθεια προς την Ομοσπονδία μας αξιοποιήθηκε πάντα με τον καλύτερο τρόπο επ’ ωφελεία όλων των ιππικών αθλημάτων χάριν στις προσπάθειες και την έντιμη διαχείριση από όλες τις διοικήσεις.

Οι πρόσφατες αλλαγές στον αθλητικό νόμο ευνοούν την ευρύτερη εκπροσώπηση των διαφόρων τάσεων στην διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για σύνθεση και πρόοδο.

Δυστυχώς όμως πληροφορούμαι ότι αντί της συναίνεσης τουλάχιστον στα προφανή, έχει δημιουργηθεί κλίμα ρεβανσισμού και πόλωσης. Αντιλαμβάνομαι δε ότι στον δημόσιο διάλογο ενόψει εκλογών δίνονται ανυπόστατες διαβεβαιώσεις ότι η συνέχιση της στήριξης μου στην Ομοσπονδία είναι δεδομένη ακόμα και αν εκλεγούν κάποιοι που αμφισβητούν ακόμα και τα προφανή όπως είναι η ανάγκη συνέχισης της εκπροσώπησης της ιππασίας στην ΕΟΕ από τον Ισίδωρο Κούβελο αλλά και η διαδοχή του Ισίδωρου στην προεδρία της ΕΟΙ από τον Κώστα Καρακασίλη δεδομένου του προφανούς σχετικού οφέλους που θα προκύψει για την ιππασία.

Όσον αφορά στο συνημμένο αίτημα σας, με ευχαρίστηση θα ανταποκριθώ θετικά αφού αυτό αφορά στο πολύτιμο και αγαπητό σε όλους μας προσωπικό της Ομοσπονδίας μας που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το άθλημα μας και κάθε αθλητή της ιππασίας.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς Ι. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»

Αποκλεισμός

Να σημειωθεί ότι ο Ι. Μυτιληναίος ασχολείται πολλά χρόνια με την ιππασία, ενώ η σύζυγός του Χάνα και η κόρη του Ιόλη είχαν σπουδαίες διακρίσεις στο άθλημα εντός κι εκτός συνόρων.

Το 2000 πάντως ο ίππος Ιντιάνα της συζύγου του είχε βρεθεί ντοπέ με την απαγορευμένη ουσία γουαϊφενεσίνη στους 3ους Διασυλλογικούς Αγώνες Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε αποτέλεσμα η Χάνα Μυτιληναίου να τιμωρηθεί από τη Δικαστική Επιτροπή της ΕΟΙ με αποκλεισμό 18 μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *