ΛΕΝΟΣ
Featured Αθλητικά

Αποκάλυψη Piperata: Ο πρόεδρος της ΕΦΙΠΗΔ κατήγγειλε την απόπειρα χειραγώγηση των εκλογών στην ΕΟΙ

Με αφορμή το αποκλειστικό δημοσίευμα του Piperata.gr στις 14/2 μέσα από τη στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη (διαβάστε αναλυτικά εδώ), περί ωμής παρέμβασης του επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίου στα εκλογικά δρώμενα της Ομοσπονδίας Ιππασίας, σε μια προσπάθεια του να… διασώσει τον «εκλεκτό» σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, από πιθανό εκλογικό «ναυάγιο» για την ΕΟΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ), Γιώργος Λενός, κοινοποίησε με επιστολή του στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον ΓΓ Αθλητισμού, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Ομοσπονδία Ιππασίας και Ιππικούς Ομίλους, αλλά και προς τα Μ.Μ.Ε., τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ωμή παρέμβαση του επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίου.

Παράλληλα, ο κ. Λενός, μιλάει στην επιστολή του για μια κατάφωρη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας…

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Μυτιληναίος με mail που έστειλε στις 13/2 σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδίας Ιππασίας τους ξεκαθάριζε (έπειτα από σχετική ερώτηση τους) ότι θα συνεχίσει να δίνει χρήματα μέσω χορηγίας στην Ομοσπονδία και τη νέα σεζόν, με την προϋπόθεση ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα αλλάξει το σημερινό καθεστώς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο mail του, θα συνεχίσει να είναι χορηγός, αρκεί να παραμείνει εκπρόσωπος της ιππασίας στην ΕΟΕ ο Ισίδωρος Κούβελος (δεν μπορεί να θέσει πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της ομοσπονδίας, αφού έχει εξαντλήσει τις θητείες του με βάση τον νέο νόμο Αυγενάκη) και παράλληλα να τον διαδεχτεί στη προεδρία ο σημερινός Α΄ αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Καρακασίλης, ο οποίος είναι άνθρωπος του Κούβελου!

Ολόκληρη η καταγγελία

Στην επιστολή του, ο Γιώργος Λενός, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Έκρινα σκόπιμο να σας ενημερώσω για μια κατάφωρη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Στο mail υπάρχουν συνημμένα όλα τα στοιχεία, κάποια από τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και κοινοποιούνται α) Γραφείο Πρωθυπουργού β) Υφυπουργό Αθλητισμού γ) Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, δ) Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ε) Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και Ομίλους και στ) Μ.Μ.Ε.

Ως άνθρωπος του αθλητισμού, τον οποίον υπηρετώ εδώ και πολλές δεκαετίες, βασικά από θέσεις ευθύνης (μέλος ή πρόεδρος σωματείων ή ομοσπονδιών) και τα τελευταία 12 χρόνια από την ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση του προέδρου της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος ηθικής και δεοντολογίας της ΕΟΕ, (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος από την αήθη και απροκάλυπτη παρέμβαση μεγαλοεπιχειρηματία στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία ιππασίας.

Ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Μυτιληναίος αυτή τη φορά δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Σε επιστολή του προς τους ομίλους της ομοσπονδίας ιππασίας, αναφέρει ότι η οικονομική του στήριξη προς το άθλημα της ιππασίας δεν είναι δεδομένη αν δεν εκλέξουν ως εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ τον εκλεκτό του κ. Κούβελο και ως πρόεδρο της ομοσπονδίας τον άλλον εκλεκτό του, κ. Κώστα Καρακασίλη!

Εδώ και πολλά χρονιά ο κ. Μυτιληναίος κατευθύνει, με παρεμβάσεις του, τα διοικητικά πράγματα στο χώρο της αθλητικής ιππασίας και επιβάλει στην ομοσπονδία τις διοικήσεις της δικής του επιλογής. Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, όταν δεν εξελέγη διοίκηση της αρεσκείας του, ώθησε, με παρασκηνιακές κινήσεις, όλα τα μέλη της να παραιτηθούν και να διεξαχθούν νέες αρχαιρεσίες σε ένα μήνα στις οποίες επέβαλε ως πρόεδρο της διοίκησης της ομοσπονδίας τον κ. Κούβελο και ως μέλη της και άτομα που είχαν αποδοκιμαστεί από το σώμα στις πρώτες αρχαιρεσίες.

Αυτή τη φορά ο κ. Μυτιληναίος ξεπέρασε κάθε όριο και βγήκε απροκάλυπτα, με επιστολή του, να στηρίξει την παράταξη της αρέσκειας του, αν και γνωρίζει ότι δεν απολαμβάνει της στήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων της ομοσπονδίας, που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα από το έργο του κ. Κούβελου και των μελών της ομάδας του, που διοίκησαν το άθλημα την προηγουμένη τετραετία. Χρησιμοποιεί ως απειλή τη διακοπή της χορηγίας του στο άθλημα.

Φρονώ ότι η πολιτεία δεν θα πρέπει να μείνει αδιάφορη μπροστά στην ωμή παρέμβαση στα σωματεία της αθλητικής ιππασίας και θα πρέπει να τα προστατεύσει, ώστε να εκλέξουν τη διοίκηση που επιθυμούν . Είναι θεωρώ υποχρέωση της να πατάξει τέτοια φαινόμενα που ντροπιάζουν τη χωρά μας και την αθλητική της ιστορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΛΕΝΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ)

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *