ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Κόσμος

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ο Μπάιντεν θέλει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις (pic)

Το εμβόλιο Johnson & Johnson αναμένεται να διπλασιάσει τις παραγγελίες, όσον αφορά την Αμερική, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις  όπως έγινε σήμερα γνωστό από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

ΕΜΒΟΛΙΟ

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης αργότερα με τους επικεφαλής της Johnson & Johnson και του αμερικανικού ομίλου Merck, που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ήρθαν σε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου αυτού. «Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από τις ομάδες του HHS (του υπουργείου Υγείας) να εξασφαλίσουν επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει επαρκείς παραγγελίες για να παραλάβουν έως τα τέλη Μαΐου αρκετές δόσεις, προκειμένου να εμβολιάσουν το σύνολο των Αμερικανών ενηλίκων. Η Johnson & Johnson έχει ήδη δεσμευτεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ.

Η επιπρόσθετη αυτή παραγγελία θα μπορούσε να επιτρέψει να καλυφθούν πιθανά προβλήματα παραγωγής στα άλλα δύο εμβόλια που έχουν επιτραπεί στις ΗΠΑ, εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, στην κάθε μία εκ των οποίων η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις.

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *