Κόσμος

Πούτιν: Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την οικονομία από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία από την εποχή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το ΑΕΠ του πλανήτη μειώθηκε κατά 3,5%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν, συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας -αποδίδοντας την πτώση αυτή στην επιδημιολογική κατάσταση και στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν παντού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο πώς η Ρωσία αντιμετώπισε την κατάσταση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υιοθέτησε μια σκληρή μακροοικονομική πολιτική σε συνθήκες κρίσης.

“Ακολουθήσαμε μια ήπια πολιτική”

Αντίθετα, όπως ανέφερε ο Πούτιν, ακολούθησε μία ήπια πολιτική, παρότι «οι τιμές του πετρελαίου όλη την προηγούμενη χρονιά βρίσκονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ στο απόγειο της κρίσης έφτασαν ακόμη να είναι και αρνητικές, κάτι το οποίο γενικά ήταν δύσκολο να το φανταστούμε πριν».

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι στις συνθήκες αυτές, η ρωσική κυβέρνηση ενεργούσε σε συνθήκες αβεβαιότητας, άλλα «με αίσθημα πλήρους ευθύνης για την χώρα, πιστεύοντας στις δικές της δυνάμεις και βασιζόμενη στις αυξημένες δυνατότητες των τελευταίων ετών».

Κατά την εκτίμησή του κ. Πούτιν «όλα αυτά έφεραν το απαιτούμενο αποτέλεσμα».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *