ταξιδι στο φεγγαρι
Viral

Ταξίδι στο φεγγάρι: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ψάχνει συνταξιδιώτες

Ταξίδι στο φεγγάρι θέλει να πραγματοποιήσει ο Yusaku Maezawa, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και μάλιστα καλεί οκτώ άτομα να τον ακολουθήσουν με τα έξοδα…πληρωμένα! Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με την SpaxeX του Elon Musk.

Μέσω Twitter ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε link όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για το ταξίδι στο φεγγάρι.

«Θέλω να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους»

Αναφέρει στο βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Twitter. Πρόσθεσε δε, ότι θα πληρώσει ο ίδιος για το ταξίδι, έτσι όσοι επιλεγούν θα ταξιδέψουν δωρεάν. Η αποστολή, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια

  1. Να προωθήσουν την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο»
  2. Να «είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε θα είναι μια ιδιωτική βόλτα», πρόσθεσε ο Maezawa.

Μεγιστάνας της μόδας και δεινός συλλέκτης τέχνης ο ίδιος, έχει πει ότι σχεδίαζε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη, δίνοντας την ευκαιρία «σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτό». «Αν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης» πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας είχε ξεκινήσει μία σειρά ντοκιμαντέρ, αναζητώντας μία νέα σύντροφο για να τον συνοδέψει στο φεγγάρι.

Αργότερα, ανασκεύασε λόγω «μικτών συναισθημάτων» όπως είπε. Το 2018, ο Maezawa ορίστηκε ως ο πρώτος πολίτης, που θσπα πετάξει γύρω από το φεγγάρι από την εταιρεία SpaceX, του Elon Musk.

Το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει για το εισιτήριό του στο διάστημα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον Musk τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. Η αποστολή, που έχει σχεδιαστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο σεληνιακό ταξίδι από ανθρώπους, μετά το 1972.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

ταξιδι στο φεγγαρι

 

Πηγή: Με πληροφορίες από το βρετανικό δίκτυο του BBC

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *